Ελπίδα για το περιβάλλον υπόσχεται το Περιβαλλοντικό Κίνημα Λάρνακας

17:07 17/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι αυξημένες ευθύνες του Περιβαλλοντικού Κινήματος Λάρνακας στη σημερινή εποχή της όξυνσης των περιβαλλοντικών προβλημάτων σε τοπικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, ήταν στο επίκεντρο των συζητήσεων κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Κινήματος που έγινε την περασμένη εβδομάδα, στην παρουσία του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Λουρουτζιάτη και του Επιτρόπου Περιβάλλοντος Χαράλαμπου Θεοπέμπτου.

Όπως ανέφερε στην έκθεση δράσης που κατέθεσε η Πρόεδρος του Κινήματος Δρ. Ανθούλα Ιωαννίδου, «κλείνουν φέτος 2 χρόνια από την ημέρα ίδρυσης του κινήματος μας και 22 χρόνια σαν ιδρυτικό μέλος

της Ομοσπονδίας Περιβαλλοντικών οργανώσεων Κύπρου που αποτελεί δίκτυο 20 περιβαλλοντικών μη κυβερνητικών οργανώσεων. Το ΠΚΛ με την δράση του κυρίως τα τελευταία χρόνια, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε παγκύπριο αλλά και σε ευρωπαϊκό έχει καταξιωθεί στην συνείδηση τόσο της κοινωνίας όσο και των υπολοίπων Περιβαλλοντικών οργανώσεων του τόπου».

Σε μια εποχή, πρόσθεσε «που χαρακτηρίζεται από την όξυνση των περιβαλλοντικών προβλημάτων τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, οι ευθύνες ενός κινήματος όπως το δικό  μας, πολλαπλασιάζονται καθώς με βάση την γενική πλέον εκτίμηση, το ζήτημα του περιβάλλοντος αποτελεί την σοβαρότερη απειλή για το μέλλον του πλανήτη. Η καταστροφή του περιβάλλοντος παίρνει και στην χώρα μας , τόσο στις πόλεις όσο και στην ύπαιθρο μεγάλες διαστάσεις».

Σημείωσε ακόμα ότι «η ανεξέλεγκτη ανάπτυξη οικιστικών μονάδων εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, οι  κλιματικές αλλαγές , η μη ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων, η  έλλειψη πολλές φορές αξιόπιστων μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από προγράμματα η έργα και πολλά άλλα οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή».

Η μόνη λύση, συνέχισε η κυρία Ιωαννίδου είναι «η αλλαγή πορείας πλεύσης που είναι η αειφόρος ανάπτυξη. Ας ελπίσουμε ότι οι ηγέτες των χωρών παγκοσμίως θα κατανοήσουν ότι το υγιές περιβάλλον φυσικό και δομημένο δεν είναι πολυτέλεια αλλά αναγκαιότατης».

Η Πρόεδρος του Κινήματος είπε ακόμα ότι «από την προηγούμενη Γενική Συνέλευση το Διοικητικό Συμβούλιο που έχει 9 μέλη, συνεδρίασε 13 φορές, ενώ το Κίνημα συμμετέχει ενεργά και ανελλιπώς στις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας ΠΟΚ. Επίσης από τον Ιανουάριο του 2012  η πρόεδρος του ΠΚΛ εκπροσωπεί την ομοσπονδία στο Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, ενώ στις 10 Μαίου το Κίνημα συμμετείχε με εκπρόσωπο του σε σεμινάριο που συνδιοργάνωσαν η ΟΠΟΚ , οι φίλοι της Γής και το κυπριακό ίδρυμα προστασίας του περιβάλλοντος ,Terra Cypria με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Περιβαλλοντικών οργανώσεων με θέμα «Ευρωπαϊκές Περιβαλλοντικές Προτεραιότητες» που προωθούνται κατά την διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας και ο ρόλος των ΜΚΟ».

Με γνώμονα πάντα το καλό του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, κατέληξε η κ. Ιωαννίδου «το Περιβαλλοντικό Κίνημα Λάρνακας, μέσω του νέου διοικητικού συμβουλίου, θα αγωνιστεί  για να αναβαθμιστεί ακόμα περισσότερο ο ρόλος του και μαζί με τα άλλα περιβαλ

Keywords
Τυχαία Θέματα