Ελληνική Τράπεζα: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

14:12 25/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την αύξηση του ονομαστικού μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας κατά 600.000.000 μετοχές, μέσω της έκδοσης δικαιωμάτων προτίμησης στους υφιστάμενους μετόχους, με στόχο την άντληση ποσού μέχρι 66.224.222 ευρώ, αποφάσισε η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Κατά την ΓΣ παρευρέθηκαν είτε με πληρεξουσίους αντιπροσώπους είτε αυτοπροσώπως μέτοχοι που κατείχαν το 45,25%

του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ελληνικής, η ΓΣ των μετόχων ενέκρινε ψήφισμα, σύμφωνα με το οποίο ”το ονομαστικό κεφάλαιο της Εταιρείας αυξηθεί από 258.000.000 ευρώ διαιρεμένο σε 600.000.000 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας 0,43 ευρώ η κάθε μία σε 516.000.000 ευρώ διαιρεμένο σε 1.200.000.000 συνήθεις μετοχές ονομαστικής αξίας 0,43 ευρώ η κάθε μία με τη δημιουργία 600.000.000 νέων συνήθων μετοχών ονομαστικής αξίας 0,43 η κάθε μία οι οποίες θα φέρουν τα ίδια δικαιώματα με τις υφιστάμενες συνήθεις μετοχές της Εταιρείας”.

Η έκδοση δικαιωμάτων προτίμησης στους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας θα γίνει κατ’ αναλογία 1:1, για άντληση ποσού μέχρι 66.224.222 ευρώ με κυριότερους όρους αυτούς που περιέχονται στο έγγραφο με τίτλο «Κυριότεροι Οροι Έκδοσης Δικαιωμάτων Προτίμησης» ημερομηνίας 2 Απριλίου 2012.

Τα Δικαιώματα Προτίμησης θα εκδοθούν και θα παραχωρηθούν δωρεάν σε αναλογία ένα (1) Δικαίωμα Προτίμησης για κάθε μία (1) υφιστάμενη μετοχή. Κάθε δύο (2) Δικαιώματα Προτίμησης που θα ασκηθούν θα μετατρέπονται σε μία (1) νέα συνήθη μετοχή ονομαστικής αξίας 0,43 ευρώ με τιμή εξάσκησης τα 0,43 ευρώ η κάθε μία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής, η έκδοση των Δικαιωμάτων Προτίμησης δεν θα επεκταθεί στους κατόχους των Μη Σωρευτικών Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου και σύμφωνα με τους όρους της έκδοσης θα αναπροσαρμοστεί η τιμή μετατροπής τους. Κλάσματα μετοχών δεν θα εκδοθούν και οποιαδήποτε κλασματικά υπόλοιπα θα αγνοούνται για την άσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης.

Η ΓΣ αποφάσισε επίσης όπως το Διοικητικό Συμβούλιο διαθέσει κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια, όπως θα ήθελε κρίνει, ότι είναι προς όφελος της Τράπεζας, με τους ίδιους όρους και σε τιμή που θα είναι τουλάχιστον ίση με την τιμή που διενεργείται η προσφορά, τυχόν μη ασκηθέντα Δικαιώματα Προτίμησης και όπως, παρά τις πρόνοιες του Κανονισμού 143 του Καταστατικού της ταιρείας, για κάθε δύο (2) νέες μετοχές που θα προκύπτουν από την εξάσκηση των Δικαιωμάτων Προτίμησης, ο κάτοχος Δικαιωμάτων Προτίμησης ο οποίος θα έχει ασκήσει Δικαιώματα Προτίμησής του θα λαμβάνει δωρεάν τρεις (3) πλήρως πληρωθείσες χαριστικές μετοχές (Bonus Shares) σύμφωνα με τους «Κυριότερους Όρους Έκδοσης Δικαιωμάτων Προτίμησης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Τράπεζας, οποιαδήποτε κλασματικά υπόλοιπα θα αγνοούνται και όπως προς τον σκοπό έκδοσης των πιο πάνω χαριστικών μετοχών κεφαλαιοποιηθεί τέτοιο αντίστοιχο ποσό που είναι μέρος του Λογαριασμού Εκδόσεως Μετοχών υπέρ το άρτιο (Share premium

Keywords
Τυχαία Θέματα