Εκβιαστική η συπεριφορά της Βουλής εκτιμά η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ

12:04 12/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Δείγματα αυταρχικής και εκβιαστικής συμπεριφοράς έναντι των οργανισμών και των εργαζομένων του ευρύτερου δημόσιου τομέα αποτελεί «η επιβολή μέτρων χωρίς να προηγηθεί διάλογος και οι προτάσεις νόμου για διαφοροποίηση βασικών όρων εργασίας», εκτιμά η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ συνήλθε σε τακτική συνεδρία κατά την οποία συζήτησε και αξιολόγησε τα δεδομένα που δημιουργήθηκαν με τη ψήφιση μέτρων για την οικονομία καθώς και με τη συμπεριφορά της πλειοψηφία της Βουλής,

με άξονα τα κόμματα ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ, για τους οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Το Δ.Σ. της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ «θεωρεί ότι το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί έχει άμεση επίδραση στους εργαζόμενους γι’ αυτό αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει την Κεντρική Γραμματεία να συζητήσει με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα μέτρα αντίδρασης για την προστασία του θεσμού των Εργασιακών Σχέσεων, των όρων εργασίας των εργαζομένων και του ρόλου και της αποστολής των Δημόσιων Οργανισμών.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ «καλεί τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε εγρήγορση και ενωμένοι να αντιδράσουν όταν προσκληθούν γιατί σε τελευταία ανάλυση θα βρεθούν οι ίδιοι σε κίνδυνο αν επιτρέψουν να βρουν έδαφος τέτοιες πολιτικές».

Στην ανακοίνωσή της η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναφέρει ότι «η συμπεριφορά αυτή έπληξε κυρίως το θεσμό των Εργασιακών Σχέσεων και δημιούργησε δεδομένα αμφισβήτησης του ρόλου και της αποστολής των Δημόσιων Οργανισμών».

Αναφέρεται, επίσης, στο γεγονός ότι «οι εργαζόμενοι δέχονται ήδη τις επιπτώσεις από την παγοποίηση των προσαυξήσεων, του τιμαρίθμου και των αποκοπών από τους μισθούς τους».

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ σημειώνει ότι «την ίδια στιγμή που οι συνδικαλιστικές οργανώσεις υπεύθυνα συζητούσαν και επίλυαν προβλήματα και στρεβλώσεις, η πλειοψηφία της Βουλής ψήφιζε και διαφοροποιούσε όρους απασχόλησης μονομερώς χωρίς να υπολογίζει συλλογικές συμβάσεις, συμφωνίες και τους τρόπους εφαρμογής τους, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την εργατική ειρήνη».

Οπως αναφέρει η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ «αποκορύφωμα αυτής της συμπεριφοράς ήταν η προσπάθεια να θέσουν σε ομηρία τους οργανισμούς και τους εργαζομένους μέσω των προϋπολογισμών».

Προσθέτει ότι «η μη ψήφιση, η αποκοπή και το σταύρωμα κονδυλίων, δείχνουν τις διαθέσεις της συγκεκριμένης ‘συμμαχίας’ έναντι των οργανισμών και των εργαζομένων με πιο κτυπητά παραδείγματα το ΡΙΚ και τους Οργανισμούς Ανάπτυξης Γης και Αμπελοοινικών Προϊόντων».

Η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ αναφέρει ότι «η ψήφιση μόνο ποσοστών του ετήσιου προϋπολογισμού και οι όροι που τέθηκαν εξυπηρετούν μόνο κομματικές και πολιτικές σκοπιμότητες».

Εκτιμά ότι «με τις ίδιες σκοπιμότητες έχουν να κάνουν και η παγοποίηση των προσλήψεων, των προαγωγών και η πρόταση για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης».

Σύμφωνα με την ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ «με την παγοποίηση των προσλήψεων στερούν από τους Ημικρατικούς Οργανισμούς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους, να προσφέρουν υπηρεσίες και να ανταποκριθούν στις συνθήκες ανταγωνισμού στις περιπτώσει

Keywords
Τυχαία Θέματα