ΕΚΤ: Προσλαμβάνει νέο προσωπικό για αντιμετώπιση της κρίσης

11:32 21/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην πρόσληψη νέου προσωπικού θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) για να περιορίσει τον μεγάλο φόρτο εργασίας της που οφείλεται στην κρίση χρέους της Ευρωζώνης, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος Τύπου της ΕΚΤ, εν μέσω εκκλήσεων από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για ακόμη περισσότερες προσλήψεις.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ

έχει δώσει το πράσινο φως για την πρόσληψη των 40 νέων υπαλλήλων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Εκπρόσωπος Τύπου της Τράπεζας, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας “Die Welt”.

Αλλά η IPSO, η μόνη αναγνωρισμένη οργάνωση στην ΕΚΤ, τα μέλη της οποίας αντιπροσωπεύουν πέρα του 40% του προσωπικού της Τράπεζας, έχει αναφέρει ότι οι προσλήψεις αυτές δεν θα είναι αρκετές.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι έχει ήδη αναγνωρίσει από τον περασμένο Ιούλιο ότι τα καθήκοντα που αντιμετωπίζει το προσωπικό της Κεντρικής Τράπεζας έχουν πολλαπλασιαστεί σε μεγάλο βαθμό ως αποτέλεσμα της κρίσης του ευρώ και έχουν γίνει “πιο δύσκολα και απαιτητικά”.

“Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι (το προσωπικό) βλέπει πως εργάζονται υπερβολικά και η εκτίμησή μας είναι ακριβώς η ίδια”, είπε ο κ. Ντράγκι, προσθέτοντας ότι η ΕΚΤ λαμβάνει μέτρα για να περιορίσει το άγχος και το εκτελεστικό συμβούλιο συζήτησε μια “πολύ περιορισμένη” αύξηση του προσωπικού.

Σε μια πρόσφατη εσωτερική δημοσκόπηση της ΕΚΤ, IPSO διαπίστωσε ότι οι υπάλληλοι της τράπεζας υποφέρουν από άγχος και υπερκόπωση, με το 80,1% του προσωπικού να καταγγέλλει μεγάλο “φόρτο εργασίας” και 74,4% από αυτούς να αναφέρουν ότι αυτό αποτελεί μια “μόνιμη” κατάσταση.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 715 στελεχών της ΕΚΤ, μόνιμων και έκτακτων.

Η ΕΚΤ διαθέτει συνολικό εργατικό δυναμικό 2.600 ατόμων, με 1.200 από αυτούς να είναι μόνιμοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα