Εκστρατεία της Αστυνομίας στην Πάφο για διαρρήξεις και κλοπές

08:12 17/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Διαφωτιστική εκστρατεία για το φαινόμενο των διαρρήξεων και κλοπών, πραγματοποίησε χθες βράδυ στο λιμανάκι της Κάτω Πάφου, η Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι «η αποψινή εκστρατεία είναι συνέχεια άλλων δύο εκστρατειών που είχαν γίνει στη Λεμεσό και τη Λάρνακα. Η εκστρατεία εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος για την ενημέρωση των πολιτών  όσον αφορά τη λήψη προληπτικών μέτρων που πρέπει να λαμβάνουν για τις διαρρήξεις και τις κλοπές».

Σύμφωνα με τον κ.

Αγγελίδη, «η Αστυνομία έχει παρατηρήσει ότι σε κάποιες περιπτώσεις, σε καταγγελίες διαρρήξεων και κλοπών είτε κατοικιών είτε καταστημάτων η είσοδος των δραστών έγινε από παράθυρα ή πόρτες τα οποία δεν ήταν ασφαλισμένα. Θεωρούμε σημαντικό ότι θα πρέπει οι πολίτες να λαμβάνουν μέτρα. Απλά είναι θέμα αλλαγής της νοοτροπίας, πριν φύγουμε από τα σπίτια μας να βεβαιωθούμε ότι έχουμε πάρει όλα τα μέτρα και η περιουσία μας είναι ασφαλισμένη».

Ο κ. Αγγελίδης πρόσθεσε ότι «η εκστρατεία έχει ως κύριο στόχο την ενημέρωση του κοινού όσον αφορά τα μέτρα αυτά. Η Αστυνομία διανέμει στο κοινό ενημερωτικά φυλλάδια στα οποία αναφέρονται τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται από τους πολίτες όταν απουσιάζουν από τα σπίτια ή τα καταστήματα τους».

Ο δεύτερος στόχος της εκστρατείας είναι η απλή επικοινωνία με τους πολίτες «έτσι ώστε να μας δώσουν κάποια μηνύματα ή και απόψεις για το θέμα των διαρρήξεων και κλοπών ή ακόμα και για οποιαδήποτε άλλα θέματα στα οποία η Αστυνομία μπορεί να παρέμβει και να έχουμε καλά αποτελέσματα», σημείωσε.

«Στα μέτρα πρόληψης τα οποία έχουμε δηλώσει και στο παρελθόν, πέραν του ότι θα πρέπει να ασφαλίζονται τα σπίτια, οι πόρτες και τα παράθυρα, σε περιπτώσεις που γίνεται αναφορά στο facebook, καλό θα είναι να αποφεύγεται, να μην αναφέρονται λεπτομέρειες για το πότε αναχωρούμε από το σπίτι και πού βρισκόμαστε ή οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες. Να περιοριζόμαστε σε αυτά που πρέπει», είπε ο κ. Αγγελίδης.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι και η συνεργασία με τους πολίτες και σημείωσε ότι σε κάποιες περιπτώσεις πληροφορίες που δόθηκαν από πολίτες είχαν πολύ καλά αποτελέσματα όσον αφορά στη σύλληψη προσώπων που ενέχονταν σε διαρρήξεις και κλοπές.

Όσον αφορά την ημέρα του δεκαπενταύγουστου, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι «η τροχαία του  Αρχηγείου και τα κλιμάκια τροχαίας των Επαρχιών είχαν λάβει επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας έτσι ώστε να κινηθεί ο κόσμος χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Υπήρχαν κάποιες περιπτώσεις όπου υπήρχαν καθυστερήσεις σε κάποιους δρόμους όμως και με τη συμβολή των πολιτών και των μελών της Αστυνομίας, ξεπεράστηκαν».

Όσον αφορά την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι προχθές η Αστυνομία προχώρησε στην καταγγελία δύο προσώπων.

«Η μια περίπτωση ήταν στη Λευκωσία στη 1 και 45 το πρωί όταν αλλοδαπός οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης με 231 μίλιγκραμ αντί 22 και η δεύτερη περίπτωση αφορούσε δεύτερο πρόσωπο στην Αγία Νάπα στις 8.00 το πρωί με 103 αντί 22 μίλιγκραμ».<

Keywords
Τυχαία Θέματα