«Εκστρατεία Αγάπης Εθελοντών» στη Λάρνακα στις 27 και 28 Απριλίου

12:34 25/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με στόχο τη συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης, πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου στο τέρμα της παραλίας Μακένζι στη Λάρνακα, εκδήλωση με τίτλο “Εκστρατεία Αγάπης Εθελοντών”. Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Ερυθρός Σταυρός Λάρνακας/Αμμοχώστου, τα Κέντρα Νεότητας Λάρνακας/Αμμοχώστου, ο Σύνδεσμος Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας, το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, το εστιατόριο «Mare» και εθελοντές.

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι δωρεάν αλλά το κοινό μπορεί

να προσφέρει τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα διατεθούν στους δυσπραγούντες και άπορους συνανθρώπους μας. Στην είσοδο θα υπάρχει επίσης κουτί του Ερυθρού Σταυρού για όσους επιλέξουν να κάνουν χρηματική εισφορά.

Με δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Κίκα Κόνια εκ μέρους του Ερυθρού Σταυρού Αμμοχώστου ανέφερε ότι «ο Ερυθρός Σταυρός έχει αποδείξει και συνεχίζει να αποδεικνύει την έμπρακτη συμπαράσταση και στήριξη του προς όλους τους πάσχοντες συνάνθρωπους μας. Ο τόπος μας σήμερα περνά δύσκολες μέρες και μία μερίδα συνανθρώπων μας υποφέρουν και βασανίζονται καθημερινά ζώντας κάτω από αντίξοες συνθήκες αγωνιζόμενοι για τη συντήρηση των οικογενειών τους».

Πρόσθεσε ότι «ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αυτό για βοήθεια των συνανθρώπων μας θα δώσουμε ακόμα μια φορά το παρών μας στην εκδήλωση που διοργανώνεται το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου, με στόχο την ανακούφιση αυτής της μερίδας των ανθρώπων. Είμαι σίγουρη ότι η ανταπόκριση του κοινού θα είναι όπως πάντα πολύ μεγάλη».

Η Αλίκη Νεοκλέους Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Λάρνακας ανέφερε ότι «η εκστρατεία αγάπης εθελοντών στη Λάρνακα θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου μπροστά από το εστιατόριο Μare στην παραλία Μακένζι. Το Σάββατο η εκδήλωση αρχίζει στις 9 το βράδυ με λάτιν βραδιά, με λατινοαμερικάνικους χορούς και ζούμπα στην οποία θα συμμετάσχουν χορευτές από 15 σχολές χορού. Την Κυριακή η εκδήλωση θα αρχίσει στις 11 το πρωί με παιδική ζώνη στην οποία θα υπάρχουν φουσκωτά, face painting, μασκότ και κλόουν για τα μικρά παιδιά.

Από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 4 το απόγευμα θα υπάρχουν επιδείξεις γυμναστηρίων και χορευτικά συγκροτήματα».

Πρόσθεσε ότι «στις τέσσερις το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί το επίσημο μέρος της «Εκστρατείας Αγάπης Εθελοντών» με τη συμμετοχή του Υπουργού Αμυνας Φώτη Φωτίου και της κυρίας Φωτεινής Παπαδοπούλου, Προέδρου του Ερυθρού Σταυρού Λευκωσίας και άλλων επισήμων. Στις 16.30 το απόγευμα θα αρχίσει το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης με τη συμμετοχή καταξιωμένων τραγουδιστών από την Κύπρο και την Ελλάδα».

Ο Γιάννης Χρήστου, Επαρχιακός Εφορος Προσκόπων Λάρνακας ανέφερε ότι «ένα από τα άρθρα ίδρυσης του προσκοπισμού μέσα από το σκοπό ίδρυσης του και μέσα από την υπόσχεση των προσκόπων είναι η βοήθεια προς τον συνάνθρωπο μας. Γι’αυτό δεν θα μπορούσαμε να αρνηθούμε αυτό το κάλεσμα από τα άλλα οργανωμένα σύνολα τα οποία μας ζητούν να βοηθήσουμε το συνάνθρωπο μας σ’ αυτές τις δύσκολες καταστάσεις».

Θεωρούμε, συνέχισε «ηθικό δικαίωμα και υποχρέωση μας να σταθούμε δίπλα στα φίλα σωματεία, συνδιοργανωτές σ’ αυτές τις δύσκολες περιστάσεις».

Η Μιράντα Ορθοδόξου Εκτελεστική Γραμματέας του Συνδέσμου Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας ανέφερε ότι «ως μη κυβερνητική και εθελοντική οργάνωση, δεν θα μπορούσαμε να απουσιάζουμε από μια τέτοια εκδήλωση. Παρακολουθώντας την επικαιρότητα βλέπουμε ότι είμαστε άμεσα συνδεδεμένοι με την όλη κατάσταση και κυρίως όσον αφορά το εθελοντικό κομμάτι του Συνδέσμου μας θεωρήσαμε ότι ως ευαισθητοποιημένοι και πολίτες και μέλη του Συνδέσμου θα έπρεπε οπωσδήποτε να προσφέρουμε και τη δική μας βοήθεια στην εκδήλωση του Σαββατοκύριακου».

Καλούμε, συνέχισε «όλους τους ευαισθητοποιημένους και ευσυνείδητους πολίτες να συνεισφέρουν ο καθένας όπως μπορούν, με τον τρόπο τους για να αντεπεξέλθουμε στη δύσκολη κατάσταση που περνούμε».

Εκπροσωπώντας το εστιατόριο «Μare» και τους εθελοντές που βοηθούν στην διοργάνωση της εκδήλωσης, ο Οδυσσέας Χρήστου ανέφερε ότι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι η Πένη Κεβεζέ, ο Ακης Δείξιμος, ο Ανδρόνικος Λευκαρίτης, η Αναστασία, ο Γιώργος Γρηγορίου, ο Ερμογένης, ο Λούκας Κούμνας, ο Πέτρος Αναστασίου, η Φλώρα Θεοδώρου, ο Ανδρέας Γερολέμου, ο Ανδρέας Πετρίδης, ο Νίκος Θεράποντος, οι Duo Maestros, οι Greekings (Dj Phil Me και Γιάννης Λακκοτρύπης», οι Minus One, οι Scordions, η Somnia Band και το συγκρότημα «Μουσικές Περιπλανήσεις».

Πρόσθεσε πως στόχος της εκδήλωσης είναι «να αναπτύξει και αναδείξει το πνεύμα αλληλεγγύης που χρειάζεται αυτές τις δύσκολες ώρες η πατρίδα μας. Θεωρούμε την εκδήλωση ως ένα μηχανισμό στήριξης που φτιάχνουμε εμείς οι Κύπριοι μόνοι μας και ο οποίος θα μας σταθεί στις δύσκολες ώρες που ήρθαν και έρχονται στην Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα