Εκκενώνονται εξοχικά υπό την απειλή της εκτός ελέγχου πυρκαγιάς στη Σκαρίνου-Λεύκαρα

19:02 14/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Εκτός ελέγχου μαίνεται η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στην περιοχή Σκαρίνου και Λευκάρων, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν εξοχικές κατοικίες, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει έκκληση προς πυροσβέστες εκτός υπηρεσίας των επαρχιών Λάρνακας, Λευκωσίας και της ΕΜΑΚ να παρουσιαστούν στους σταθμούς τους.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζή ανέφερε ότι «η πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στη 13.20 το μεσημέρι,

είναι τεραστίων διαστάσεων, μαίνεται εκτός ελέγχου σε περιοχή μεταξύ των χωριών Σκαρίνου και Λεύκαρα. Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Αμυνας, του Τμήματος Δασών και του Ταμείου Θήρας».

Για την κατάσβεση της φωτιάς εργάζονται το ελικόπτερο της Κυπριακής Δημοκρατίας, δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών, δύο ελικόπτερα των Βρετανικών Βάσεων και δύο ελικόπτερα της Αστυνομίας.

Πρόσθεσε ότι «έχει κληθεί προσωπικό εκτός υπηρεσίας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία των επαρχιών Λάρνακας, Λευκωσίας και της ΕΜΑΚ. Κάνουμε έκκληση και παρακαλούμε όσους ακούσουν το μήνυμα μας να παρουσιαστούν στους πυροσβεστικούς σταθμούς τους για υπηρεσία».

Εξήγησε ακόμα ότι «η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει είναι καθαρά καινούργια και δεν συνδέεται καθόλου με την φωτιά που είχαμε στην περιοχή Σκαρίνου τα τελευταία 48ωρα. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη», ενώ οι άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα