Εκδήλωση για το ασφαλές διαδίκτυο στην Πάφο

14:01 15/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Εκδήλωση στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο διοργάνωσαν σήμερα το Κυπριακό κέντρο ασφαλούς διαδικτύου με συνεργάτες το Παιδαγωγικό Ινστιτούτου Κύπρου, τη Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή για την Ευημερία και την Προστασία του Παιδιού και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και με Συντονιστή το Ινστιτούτο Ευρωεπιστήμης και Τεχνολογίας Κύπρου.
Επίσης, για

τη διοργάνωση των εκδηλώσεων συμμετείχαν ενεργά η Αστυνομία Κύπρου και η Παιδοβουλή.

Η Ιλιάδα Σπύρου, Συντονίστρια γραμμής βοήθειας για την ασφάλεια στο διαδίκτυο δήλωσε πως οι εκδηλώσεις γίνονται σε παγκύπρια βάση και έστειλε το μήνυμα πως το διαδίκτυο θα πρέπει να χρησιμοποιείται ως θετικό εργαλείο, γνωρίζοντας παράλληλα και τους κινδύνους ώστε να μπορούμε να προστατευτούμε. Όταν, είπε, ” χρησιμοποιούμε σωστά το διαδίκτυο και είναι εις γνώση μας το τι μπορεί να προκύψει, τότε ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις να είμαστε θύματα κάποιου κινδύνου”.
Ο Δημήτρης Αλεξίου εκ μέρους της Παιδοβουλής ανέφερε πως κανένας πλέον δεν ανέχεται την παρενόχληση στο διαδίκτυο, αλλά και κανένας δεν είναι μόνος του, αφού έχει τους γονείς του, τους δασκάλους του ή τη Γραμμή Βοήθειας. Κάλεσε παράλληλα τη νεολαία τα μην δημοσιοποιεί στο διαδίκτυο προσωπικά δεδομένα.

Keywords
Τυχαία Θέματα