Εισηγήσεις για αντιμετώπιση των προβλημάτων του ΣΑΠΑ από τον Γ. Σιαηλή

08:06 14/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εισήγηση-πρόταση για αντιμετώπιση των προβλημάτων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ) με στόχο την εξυγίανση του οργανισμού, κατέθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής.

Ο κ. Σιαηλής προτείνει, σύμφωνα με ανακοίνωση, να γίνει άμεσα από την ολομέλεια αποδοχή της παραίτησης ή και του τερματισμού των υπηρεσιών των συμβούλων μηχανικών του ΣΑΠΑ, κάτι που έχει γίνει αποδεκτό.

Προτείνει, επίσης, να παραληφθεί η βιολογική μονάδα από την υπηρεσία του ΣΑΠΑ και να στηριχθεί

η υπηρεσία του οργανισμού από την ολομέλεια. Ζητεί ακόμη όπως γίνει άμεσο ξεκαθάρισμα για περιπτώσεις κοινοτήτων οι οποίες δεν επιθυμούν την ένταξη τους στο συμβούλιο, όπως η Πέγεια και η Τάλα.

Σε αντίθετη περίπτωση, προσθέτει στην εισήγηση του ο κ Σιαηλής, θα πρέπει να ακολουθηθούν νόμιμες διαδικασίες για είσπραξη των φορολογιών.

Προτείνει ακόμη να ετοιμαστεί σχέδιο πρόωρης αφυπηρέτησης του προσωπικού, ώστε να γίνει δυνατή η αποσυμφόρηση του οργανισμού και να εξοικονομηθούν χρήματα, αφού τα κατασκευαστικά τμήματα έχουν τελειώσει και η Πέγεια και η Τάλα εξέφρασαν την επιθυμία τους για μη συμπερίληψη ή συμμετοχή τους στο Συμβούλιο.

Ο κ. Σιαηλής εκτιμά πως ο οργανισμός έχει μέλλον, εάν τηρείται η νομιμότητα και αξιοποιηθούν τα όπλα τα οποία έχει στη διάθεση του το ΣΑΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα