Εγκρίνεται σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το ΕΔ της Λαϊκής

08:12 22/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την έγκριση της για τη δημοσίευση του Ενημερωτικού Δελτίου της Λαϊκής Τράπεζας για έκδοση Δικαιωμάτων Προτίμησης (Rights), σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει εγκριθεί και από την Βουλή των Αντιπροσώπων, θα δώσει σήμερα Τρίτη η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με το Διάταγμα, η Κυπριακή Δημοκρατία θα λειτουργήσει ως ανάδοχος της έκδοσης κεφαλαίου της Τράπεζας

ύψους 1,8 δισεκατομμυρίου ευρώ, μέσω Δικαιωμάτων Προτίμησης.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Επιτροπής Δήμητρα Καλογήρου είπε ότι στις 10 χθες το πρωί η Λαϊκή Τράπεζα κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το Ενημερωτικό Δελτίο (ΕΔ) και στη συνέχεια η Επιτροπή, αφού το εξέτασε, έδωσε με τη σειρά της στη Λαϊκή Τράπεζα τις παρατηρήσεις που είχε επί του Δελτίου.

Η κ. Καλογήρου είπε ότι αναμένεται σήμερα το πρωί η Λαϊκή Τράπεζα να δώσει τις διευκρινίσεις της επί των παρατηρήσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έτσι ώστε οι τελικοί όροι να ενσωματωθούν στο ΕΔ.

”Θεωρώ ότι σήμερα θα δώσουμε την άδεια δημοσίευσης του ΕΔ” για να αρχίσει η περίοδος διαπραγμάτευσης και εξάσκησης των ΔΠ καθώς και η περίοδος εξάσκησης των ΔΠ, τα οποία δεν θα εξασκηθούν αρχικά, ”έτσι ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες μέχρι τις 30 Ιουνίου”, πρόσθεσε.

Η 30η Ιουνίου έχει καθοριστεί από την ΕΕ ως η ημερομηνία μέχρι την οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Η κ. Καλογήρου είπε ότι η δημοσίευση του ΕΔ θα πρέπει να γίνει αμέσως με την έγκριση του από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ώστε να αρχίσει άμεσα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου η περίοδος διαπραγμάτευσης των μετοχών της Λαϊκής Τράπεζας με το δικαίωμα συμμετοχής στα ΔΠ ή στα ωφελήματα που θα δοθούν στους μετόχους και από την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Μαΐου, η μετοχή της Λαϊκής Τράπεζας να διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στα ΔΠ.

Τα χρονικά πλαίσια μέχρι την 30 Ιουνίου είναι πολύ μικρά και γι΄ αυτό όλα θα πρέπει να γίνουν μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Τέλος, η κ. Καλογήρου κάλεσε τους μετόχους να διαβάσουν λεπτομερώς το ΕΔ της Λαϊκής Τράπεζας ώστε να ενημερωθούν πλήρως για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, με βάση το Διάταγμα που έχει εκδοθεί από την Κυβέρνηση, πριν προχωρήσουν στην εξάσκηση των ΔΠ.

Keywords
Τυχαία Θέματα