Εγκαινιάστηκε το νέο σπίτι της Europa Donna Κύπρου στην Πάφο

04:35 18/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Τη θεσμοθέτηση της πολυθεματικής ομάδας για το μαστό στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και τη λειτουργία του νέου λογισμικού
που η Europa Donna παραχώρησε για τη διαπίστευση των παρεχόμενων υπηρεσιών στο Κέντρο Μαστού, ανακοίνωσε το απόγευμα ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης στα εγκαίνια του νέου σπιτιού της Europa Donna Κύπρου στην Πάφο.

Θα ήθελα να δηλώσω, είπε, την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας για μια συντονισμένη και ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών για τον καρκίνο.

Ο

κ. Πετρίδης ανέφερε στο πλαίσιο της ομιλίας του πως η Europa Donna αποτελεί τον κυριότερο σύμμαχο του Υπουργείου Υγείας στη μάχη εναντίον αυτού του είδους του καρκίνου του μαστού που αποτελεί τον πιο συχνό γυναικείο καρκίνο, αφού, στατιστικά, μια στις 9 Ευρωπαίες γυναίκες θα νοσήσουν από αυτόν.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε επίσης πως η συνεισφορά του Υπουργείου Υγείας και γενικά της κυβέρνησης στα θέματα του καρκίνου θα μεγιστοποιηθεί. Προχωρούμε, είπε, δυναμικά, με την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση του καρκίνου, προσθέτοντας, πως ο επόμενος στόχος είναι η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου Κέντρου Μαστού, που ακολουθώντας όλες τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες γραμμές, θα παρέχει στη γυναίκα ολιστική αντιμετώπιση της ασθένειας της.

Ο κ. Πετρίδης έκανε αναφορά στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Europa Donna, και εξέφρασε την ευαρέσκεια του και τη μεγάλη του εκτίμηση για τη στήριξη που παρέχει, δηλώνοντας παράλληλα πως «το έργο που επιτελείται είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο».

Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο όπου το Υπουργείο Υγείας τον περασμένο Μάρτιο έλαβε μέρος, μαζί με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ, σε προκαταρτικό εργαστήριο με στόχο την επικαιροποίηση των κατευθυντήριων γραμμών και την εισαγωγή μηχανισμών διαπίστευσης όλων των προσφερομένων υπηρεσιών για τον καρκίνο του μαστού.

H Ανδρονίκη Παπαγεωργίου πρόεδρος της Europa Donna στην Πάφο ανέφερε στο χαιρετισμό της, πως από την αρχή του χρόνου άνοιξε και στην Πάφο ένα σπίτι αγκαλιά για όλες τις γυναίκες και τις οικογένειες τους. Στο σπίτι πρόσθεσε λειτουργούν δωρεάν προγράμματα συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας όπως το νέο πρόγραμμα ΣτηριΖΩ της EUROPA DONNA ΚΥΠΡΟΥ. Η όλη προσπάθεια για το άνοιγμα του σπιτιού στηρίχτηκε, – όπως είπε- στην ευγενική χορηγία της Διαχειριστικής Επιτροπής της διαθήκης του δωρητή Αειμ. Χριστόδουλου Πετρίδη, οι οποίοι κάλυψαν τα ενοίκια του οικήματος για δύο χρόνια. Επίσης με προσπάθειες του διοικητικού συμβουλίου και των εθελοντριών, ο εξοπλισμός του σπιτιού αποκτήθηκε από χορηγίες.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η πρόεδρος της Europa Donna Κύπρου Στέλλα Κυριακίδου, η οποία δεσμεύτηκε ως Σύνδεσμος να συνεχίσει να κάνει αυτό για το οποίο- δημιουργήθηκε και υπάρχει-, το να είναι δηλαδή «μια μεγάλη αγκαλιά για τις γυναίκες». Τα σπίτια, σημείωσε, δεν είναι σπίτια, αν δεν έχουν ψυχή. Η ψυχή αυτών των σπιτιών, στη Λευκωσία, στη Λάρνακα και τώρα στην Πάφο είναι, όπως είπε, οι ίδιες οι γυναίκες. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης της τέλεσης των εγκαινίων η κ. Κυριακίδου τίμησε για την προσφορά της στο Σύνδεσμο την εθελόντρια Μαριάννα Λεπτού.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Πάφου Μάκης Ρουσσής ανέφερε πως το σπίτι της Europa Donna αποτελεί ένα χώρο που θα παρέχει στήριξη και ανθρώπινη ζεστασιά, έτσι ώστε κάθε γυναίκα που τον επισκέπτεται να νοιώθει οικεία, σαν να βρίσκεται στο σπίτι της. Ο κ. Ρουσσής ανέφερε πως το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε σήμερα είναι η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση.

Εξάλλου οι κύριοι Νίκος Χατζηκλεοβούλου και Βλαδίμηρος Ιωαννίδης εκ μέρους της Διαχειριστικής επιτροπής της διαθήκης του δωρητή Χριστόδουλου Πετρίδη, παρέδωσαν στην πρόεδρο της επαρχιακής επιτροπής της Εuropa Donna Ανδρονίκη Παπαγεωργίου προς ενίσχυση του εξοπλισμού του οικήματος το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ.

Τον αγιασμό τέλεσε ο ηγούμενος του Αγίου Νεοφύτου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χύτρων κ. Λεόντιος στην παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου.

Keywords
Αναζητήσεις
europa donna cyprus logo, πάπαγεωργιου ανδρονικη παφος
Τυχαία Θέματα