Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Υγείας στον Κάτω Πύργο

17:38 2/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η οργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) βρίσκεται στην πρώτη επιλογή του κράτους για την αποσυμφόρηση και την ορθολογική χρήση τόσο των Δευτεροβάθμιων και Τριτοβάθμιων Μονάδων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, όσο και της εφαρμογής της οργανωμένης πρόληψης, που θα οδηγήσει τελικά στην ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, ανέφερε ο Υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης.

Στην ομιλία του κατά την τέλεση των εγκαινίων του νέου κτιρίου του Κέντρου Υγείας στην κοινότητα του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, ο κ. Πετρίδης είπε ακόμα ότι για την ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας απαιτείται

η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών και του σχετικού λειτουργικού εξοπλισμού.

Αναφερόμενος στο ρόλο των Κέντρων Υγείας και των ιατρών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είπε πως αυτός έχει να κάνει με την παροχή ιατρικής φροντίδας στον πληθυσμό ευθύνης τους, με την αντιμετώπιση-θεραπεία, αλλά και την πρόληψη των προβλημάτων υγείας του πολίτη.
Πρόκειται για δομές, συνέχισε, οι οποίες εγγυώνται την αναγκαία αλλά επαρκή και ολοκληρωμένη προσφορά υπηρεσιών, με εστίαση στην προαγωγή της υγείας και την προληπτική ιατρική. Η λειτουργία τους, σημείωσε, αποτελεί μεγάλη ανάσα για τα νοσοκομεία καθώς συμβάλλει στην αποσυμφόρηση τους, μειώνοντας ουσιαστικά τον όγκο εργασίας, σε επίπεδο τόσο των απλών επειγόντων περιστατικών, όσο και των εξωτερικών ιατρείων.

«Η ανέγερση νέου κτιρίου κατάλληλα διαρρυθμισμένου αποτελεί επιστέγασμα της καλής συνεργασίας του Υπουργείου Υγείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας ως στόχο τη δωρεά παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες στους τομείς της πρόληψης και θεραπείας πρώτου επιπέδου», πρόσθεσε.

Τα σύγχρονα συστήματα υγείας βασίζονται σε ένα ευρύ δίκτυο μικρότερων μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και πως μέσα σε αυτό το πλαίσιο, τα Κέντρα Υγείας κατανέμονται χωροταξικά με τέτοιο τρόπο ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στην αποστολή τους, καλύπτοντας με επάρκεια συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, σημείωσε.

Ο Υπουργός Υγείας ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, οι οποίοι με τις παρεμβάσεις τους έπεισαν ότι η ανακαίνιση του Κέντρου Υγείας ήταν επιτακτική ανάγκη και θα έπρεπε να υλοποιηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα