Έγινε η τελετή διαβεβαίωσης των επιτυχόντων στις στρατιωτικές παραγωγικές σχολές Ελλάδας

10:57 3/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σημείο συνάντησης, ενότητας και κοινής προσπάθειας είναι η Εθνική Φρουρά για να υπερασπισθούμε την πατρίδα μας και να φέρουμε καλύτερες ημέρες για το λαό μας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, τονίζοντας πως “στόχος μας είναι μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρος, ένα νησί της ειρήνης, της δικαιοσύνης και της προόδου για όλους του νόμιμους πολίτες του”.

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή διαβεβαίωσης των επιτυχόντων μαθητών για φοίτηση

στις στρατιωτικές παραγωγικές σχολές της Ελλάδας, τελετή που έγινε στο στρατόπεδο “Χρήστος Σαμάρας”, στην περιοχή Αθαλάσσας της Λευκωσίας, ο Υπουργός επέδωσε το Μυριανθοπούλειο Βραβείο”, συνοδευόμενο με επιταγή 350 ευρώ, στον πρωτεύσαντα στις εισαγωγικές εξετάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στρατιώτη Λουκά Λουκά, ο οποίος πρώτευσε  με συνολική βαθμολογία 19.548 μονάδες.

Το βραβείο, όπως ανέφερε ο κ. Ηλιάδης, “καθιερώθηκε το 2001, στη μνήμη του Συνταγματάρχη Πεζικού Άθου Μυριανθόπουλου, που υπηρέτησε με υποδειγματική αφοσίωση για τέσσερεις συνεχείς δεκαετίες, από το 1946 ως το 1984, στον Ελληνικό και μετέπειτα στον Κυπριακό Στρατό”.

Στην τελετή, στην οποία παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Αμυνας Χρήστος Μαληκκίδης, άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί και συγγενείς και φίλοι των 87 νεοεισερχομένων στις στρατιωτικές σχολές σπουδαστών, από τους οποίους οι τρεις είναι κοπέλες, συμμετείχαν ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης (Διευθυντής Θρησκευτικού του ΓΕΕΦ και ο Οικονόμος Ανδρέας Ανδρέου, καθώς και η Φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου.

Συγχαίροντας τους σπουδαστές για την επιτυχία τους, ο Υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι αυτό αποτελεί “τεκμήριο και απόδειξη των ικανοτήτων και των δυνατοτήτων” τους.

“Η διαβεβαίωση, που μόλις έχετε δώσει”, δήλωσε ο κ. Ηλιάδης, “αποτελεί σταθμό για την ανέλιξή σας, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της φοίτησής σας στις στρατιωτικές παραγωγικές σχολές της Ελλάδας”.

Οπως ανέφερε ο κ. Ηλιάδης, η προσπάθεια των νέων σπουδαστών “θα είναι δύσκολη, οι απαιτήσεις θα είναι μεγάλες και θα χρειασθεί”, είπε ο Υπουργός απευθυνόμενος στους νέους και στις νέες που αρχίζουν τώρα τη φοίτησή τους, “να αναπτύξετε και να αποδείξετε τις ψυχικές, πνευματικές και σωματικές σας δυνάμεις”.

“Σε αυτή σας τη διαδρομή”, δήλωσε ο κ. Ηλιάδης, “να γνωρίζετε ότι το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά βρισκόμαστε μαζί και δίπλα σας, αρωγοί και συμπαραστάτες”, ότι “θα παρακολουθούμε την πορεία και την πρόοδό σας και θα αναμένουμε την επάνοδο και την ένταξη σας στην Εθνική Φρουρά”.

“Το έμψυχο δυναμικό, που στελεχώνει την Εθνική Φρουρά”, είπε ο Υπουργός, “είναι ότι πολυτιμότερο διαθέτει το αμυντικό μας οικοδόμημα, καθώς εκφράζει την ψυχή και το φρόνημα, το σθένος και την υπερηφάνεια του λαού μας και δηλώνει την αποφασιστικότητά μας να επιβιώσουμε στη γη μας”.

“Η κατοχή του βόρειου τμήματος της πατρίδας μας συνεχίζεται, τα τουρκικά στρατεύματα αποτελούν θανάσιμη απειλή γι

Keywords
Τυχαία Θέματα