ΕΥΡΩΚΟ: Λύπη για τις δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια για την οικονομία

14:56 31/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Λύπη για τις τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου Χριστόφια για την οικονομία στο Λονδίνο εξέφρασε δια του Εκπροσώπου Τύπου του Μιχάλη Γιωργάλλα το ΕΥΡΩΚΟ.

«Δεν είμαστε υποανάπτυκτοι και αυτό που νιώθουμε δεν είναι μίσος αλλά έντονη ανησυχία για την εφιαλτική κατάσταση της οικονομίας στην πατρίδα μας, για την οποία αποκλειστική ευθύνη έχει η σημερινή κυβέρνηση» δήλωσε ο Μιχάλης Γιωργάλλας αναφέροντας παράλληλα πως ο Πρόεδρος Χριστόφιας «αντί να ρίχνει λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης

επιβάλλεται να γίνει καταλύτης της ενότητας και της συλλογικότητας για την οικονομία».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΥΡΩΚΟ υπέδειξε πως το ζητούμενο σήμερα είναι οι κυβερνώντες, οι πολιτικές δυνάμεις και οι κοινωνικοί εταίροι να παρουσιαστούν ομόγνωμοι και συντεταγμένοι απέναντι στην Τρόικα».

«Οι δανειστές μας θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα πάρουν πίσω τα χρήματα που θα μας δανείσουν. Και εμείς πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτό θα επιτευχθεί με την εξυγίανση, την εξοικονόμηση, το νοικοκύρεμα, την ανάπτυξη και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής μακριά από μνημόνια λιτότητα» πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας με τις τελευταίες του δηλώσεις φανερώνει ότι επέλεξε τον δρόμο της αντιπαράθεσης, αρνούμενος πεισματικά τη συλλογικότητα για την οικονομία. «Οι κυβερνώντες οφείλουν να αντιληφθούν ότι η οικονομική τους πολιτική έχει αποτύχει και σήμερα βρισκόμαστε μπροστά στα ερείπια της άλλοτε εύρωστης κυπριακής οικονομίας. Και οι κυβερνητικοί ώμοι δεν αντέχουν το βάρος της αναστήλωσης» είπε.

Δήλωσε τέλος πως «για να βγούμε από τη σημερινή καταστροφική επιβάλλεται ενότητα και συλλογικότητα» και πως καθώς όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουν προτάσεις και διάθεση να βοηθήσουν την κυβέρνηση, «αυτό που λείπει είναι η διάθεση των κυβερνώντων να λειτουργήσουν συλλογικά».

Keywords
Τυχαία Θέματα