ΕΥΡΩΚΟ: Κάλλο αργά παρά ποτέ για την οικονομία – Έκκληση στους συνδικαλιστές

18:05 3/12/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, σχολιάζοντας τις χτεσινές αποφάσεις της σύσκεψης του Προεδρικού για την οικονομία, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση:

«Κάλιο αργά παρά ποτέ δημιουργείται η αναγκαία συναίνεση για τη διάσωση της οικονομίας. Τα μέτρα που συμφωνήθηκαν στο Προεδρικό είναι μια πρώτη καλή αρχή στην προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση και για αναπτυξιακή επανόρθωση του τόπου.
Η συλλογική διακομματική προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί για την οικονομία και να επεκταθεί και στο Φυσικό Αέριο η εκμετάλλευση του οποίου θα θωρακίσει οικονομικά και πολιτικά τον τόπο.

Τούτη

την ώρα επιβάλλεται να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα βλέποντας το συμφέρον του συνόλου και όχι ο καθένα να οχυρώνεται πίσω από τα κεκτημένα και τα συμφέροντα του μικρόκοσμου του. Εκφράζουμε έκκληση στο συνδικαλιστικό κίνημα να αποφύγει οποιεσδήποτε κινητοποιήσεις αυτή τη στιγμή, γιατί κάτι τέτοιο θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την οικονομία.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα δεν θέλει να θυματοποιηθεί κανένας εργαζόμενος και θα εργαστεί ώστε τα μέτρα να κατανέμουν δίκαια και ισότιμα το βάρος για την εξυγίανση της οικονομίας.

Οι σημερινές θυσίες όλων των εργαζομένων διασφαλίζουν τα συμφέροντα και τα κεκτημένα τους για το αύριο. Γιατί αν ανοίξει η δίνη του μηχανισμού Στήριξης τότε θα χαθούν όλα».

Keywords
Τυχαία Θέματα