ΕΥΡΩΚΟ: Εθνική υπόθεση η διάσωση της οικονομίας

14:08 7/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η διάσωση της κυπριακής οικονομίας είναι εθνική υπόθεση, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Μιχάλης Γιωργάλλας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με την Τρόικα.

Όπως είπε, το στάδιο στο οποίο έχει εισέλθει η διαπραγμάτευση με την Τρόικα κρίνουμε ότι είναι κρίσιμο και καθοριστικό για το μέλλον του τόπου. «Ο στόχος που έχουμε μπροστά μας είναι συγκεκριμένος. Πρέπει να πετύχουμε μια δανειακή σύμβαση

που να αποτελεί μια ολική λύση αντιμετώπισης των δημοσιονομικών, διαρθρωτικών και Τραπεζικών προβλημάτων του τόπου».

Η συναίνεση πολιτικών κομμάτων, κοινωνικών εταίρων και της ίδιας της κοινωνίας, είπε, «είναι απαραίτητη. Αυτό θα αποτελέσει ένα εξαιρετικό μήνυμα προς τους δανειστές μας και θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική ικανότητα της Κυβέρνησης».

«Η διάσωση της κυπριακής οικονομίας είναι εθνική υπόθεση και τα συνθήματα και οι αντιπαραθέσεις πρέπει να μείνουν στην άκρη. Συλλογικά και με ταχύτητα θα πρέπει να καταλήξουμε σε μια δανειακή σύμβαση που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα σημερινά προβλήματα, να κατανέμει δίκαια και ισότιμα τα βάρη της κρίσης και να υπηρετεί την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό του κράτους», πρόσθεσε.

Το ΕΥΡΩΚΟ, είπε ο κ. Γιωργάλλας, «καλεί όλους να αντιληφθούν ότι προέχει η ουσία και όχι τα συνθήματα. Προέχει το συμφέρον του τόπου και του λαού και όχι τα κομματικά και πολιτικά συμφέροντα. Αν δεν υπάρξει τώρα σοβαρή δράση και αποφασιστικότητα, η κατάσταση θα καταστεί ανεξέλεγκτη».

Συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ με Αίγυπτο

————–

Εξάλλου, ο κ. Γιωργάλλας ανέφερε ότι οι πληροφορίες για αναθεώρηση από την πλευρά της Αιγύπτου της συμφωνίας οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που υπέγραψε με την Κύπρο πρέπει να κινητοποιήσουν άμεσα τις διπλωματικές μας υπηρεσίες.

«Πρέπει να δράσουμε άμεσα και προληπτικά για να αποτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη», είπε, προσθέτοντας ότι είναι σίγουρο ότι μετά το τελευταίο ταξίδι του Πρωθυπουργού της Τουρκίας στη γειτονική χώρα, «η Άγκυρα επιχειρεί να πλήξει τα ενεργειακά συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας ενθαρρύνοντας την Αίγυπτο να ακυρώσει τη συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Κύπρο».

Keywords
Τυχαία Θέματα