ΕΥΡΩΚΟ: Αναθεώρηση στάσης στο Κυπριακό λόγω τουρκικών προκλήσεων στην ΑΟΖ

15:00 10/2/2014 - Πηγή: OnlyCY

O Γενικός Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Κόμματος Μάριος Καράντωνας δήλωσε ότι εάν η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ, η ε/κ πλευρά πρέπει να αναθεωρήσει τη στάση της στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι «η επιμονή στις ερμηνείες που δίνει η πλευρά μας στις επίμαχες πτυχές του κοινού ανακοινωθέντος πρέπει να αποτελεί δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας έναντι του λαού και αυτές οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν».

Ο κ. Καράντωνας ανακοίνωσε ότι το ΕΥΡΩΚΟ θα προτείνει όπως «ληφθεί απόφαση από το Εθνικό Συμβούλιο, και να γίνει ξεκάθαρο στα Ηνωμένα Έθνη και στο διεθνή παράγοντα, ότι δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές πλέον οι τουρκικές απειλές, οι παραβιάσεις και η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της. Εάν η Τουρκία δεν σταματήσει να απειλεί και να τρομοκρατεί, τότε θα πρέπει η ελληνοκυπριακή πλευρά να αναθεωρήσει τη στάση της έναντι των συνομιλιών για το Κυπριακό».

Σύμφωνα με τον Γενικό του Γραμματέα, το ΕΥΡΩΚΟ προτείνει «επίσης τη χάραξη στρατηγικής αντιμετώπισης της διαφαινόμενης τουρκικής επιδίωξης να δίνει τις δικές της, απαράδεκτες, ερμηνείες στο κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος».

Ο κ. Καράντωνας παρατήρησε ότι ήδη οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος μίλησε για δύο ιδρυτικά κράτη, προδιαθέτουν για το τι πρόκειται να επιδιωχθεί από τουρκικής πλευράς.

«Πρέπει να τονιστεί από την πλευρά μας, ότι αν θα είναι αυτή η τουρκική στάση, τότε θα οδηγηθούμε σε αδιέξοδο», πρόσθεσε.

Υπόθεση Ταμείου Συντάξεων CYTA

—————

Ο κ. Καράντωνας, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση της Δρομολαξιάς, είπε ότι «η δικαιοσύνη πρέπει να αφεθεί απερίσπαστη στο έργο της, για ανεύρεση και τιμωρία των ενόχων».

«Όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις ως προς τη δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης της CYTA, το μόνο που καταφέρνουν είναι να εμποδίζουν τη Γενική Εισαγγελία να τιμωρήσει τους ενόχους, να βάλει τέρμα στην ατιμωρησία και να εδραιώσει το αίσθημα της απόδοσης δικαιοσύνης στην ταλαιπωρημένη καχύποπτη κοινωνίας μας που σιγοβράζει από αγανάκτηση και θυμό», συμπλήρωσε.

Εκλογές στο ΔΗΚΟ

———————–

Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΥΡΩΚΟ, συγχαίροντας τους νεοεκλεγέντες αξιωματούχους της ηγετικής πυραμίδας του ΔΗΚΟ, αφού παρατήρησε ότι η μόνη επιλογή που έχουμε είναι η σκληρή δουλειά και η συνεχής προσπάθεια για ένα νέο ξεκίνημα προς μία νέα εποχή, εξέφρασε την επιθυμία του κόμματός του να συνεχίσει «την αποτελεσματική συνεργασία» με το ΔΗΚΟ «προκειμένου να ανατάξουμε τα πράγματα στην πατρίδα μας και να δώσουμε στο λαό μας αυτό που του αξίζει».

Keywords
Τυχαία Θέματα