ΕΔΕΚ: “Η κυβέρνηση πρέπει να ενεργήσει άμεσα…”

13:16 28/8/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Α’ Αντιπρόεδρος και βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιώργος Βαρνάβα καταδίκασε σήμερα με δριμύ τρόπο τις οποιεσδήποτε σκέψεις για χρησιμοποίηση των βρετανικών βάσεων, ως ορμητήριο αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Συρίας και κάλεσε την κυβέρνηση να ενεργήσει άμεσα, γιατί αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού.

Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Βαρνάβα είπε ότι «σε περίπτωση υλοποίησης τέτοιων προθέσεων η Κύπρος

από χώρα σταθερότητας και γέφυρα συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου θα καταστεί μέρος μια πολεμικής σύρραξης, κατά παράβαση της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης».

Είπε ακόμα πως οι καθημερινές πληροφορίες και τα δημοσιεύματα, τα οποία εντείνονται τις τελευταίες ημέρες, για χρησιμοποίηση των βρετανικών βάσεων σε περίπτωση αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Συρίας, αυξάνουν τις ανησυχίες του κόμματος του.

«Σε προηγούμενες δηλώσεις μας», είπε, «καταδικάσαμε με έντονο τρόπο τη χρήση χημικών όπλων, εάν και εφόσον αυτό επαληθευθεί, από όποια πλευρά και αν προέρχεται. Για εμάς, η εμπλοκή της Κύπρου σε αυτήν την σύρραξη θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα».

Όπως σημείωσε «θα πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να σταματήσει να τηρεί παθητική στάση και να προχωρήσει στην ενημέρωση των Βρετανών ότι δεν συγκατατίθεται σε πολεμική εμπλοκή της Κύπρου», για να προσθέσει πως «η κοινοβουλευτική ομάδα της ΕΔΕΚ έχει αποστείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, για την άμεση εγγραφή στο Κεφάλαιο Δ΄ και συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής του θέματος της αποτροπής χρησιμοποίησης των βρετανικών βάσεων σε πιθανή επίθεση εναντίον της Συρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα