Εμπλοκή Ναμί στη διαπραγματευτική ομάδα επικροτεί ο Γιοργκαντζίογλου

19:01 12/2/2014 - Πηγή: OnlyCY


Την ικανοποίησή του για την επανέναρξη των συνομιλιών εξέφρασε στα κατεχόμενα ο «πρωθυπουργός», Οζκάν Γιοργκαντζίογλου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι ήθελε τον Οζντίλ Ναμί στη διαπραγματευτική ομάδα και ανακοίνωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί «σήμερα – αύριο» με τον Ντερβίς Έρογλου.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις πριν από τη συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου», ο κ. Γιοργκαντζίογλου είπε ότι ως «κυβέρνηση» τους ενδιαφέρει η διαδικασία που ξεκινά και θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να υπάρξει κατάληξη σε θετικό αποτέλεσμα.

Εξέφρασε

ικανοποίηση και για τις δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ ότι θα ενσωματωθεί η συμφωνία στην οποία θα καταλήγουν οι δύο πλευρές στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και ότι θα συνεχίσει αυξανόμενη η συμβολή τους προς τους Τ/κ.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες ότι ο «υπουργός» εξωτερικών, Οζντίλ Ναμί, ήθελε να περιληφθεί στην ομάδα των διαπραγματεύσεων, ο κ. Γιοργκαντζίογλου είπε ότι η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν κάτι τέτοιο δεν υπήρχε, ούτε και επί εποχής Ταλάτ. «Αλλά ο Οζντίλ Ναμί έχει παρελθόν στο Κυπριακό. Συσσωρευμένη γνώση, εμπειρία. Πιστεύουμε ότι ο κ. Έρογλου πρέπει να επωφεληθεί από αυτά». Το θέμα, πρόσθεσε, δεν είναι να πηγαίνει σε κάθε συνάντηση ο Ναμί, αλλά σε κάποιες συναντήσεις είναι σωστό να βρίσκεται και όταν ετοιμάζουν κάποιες προτάσεις πρέπει να τον αξιοποιήσουν.

«Εμείς είπαμε ότι ως κυβέρνηση πρέπει να είμαστε στην κουζίνα». Το θέμα αυτό, σημείωσε, θα συζητήσει με τον κ. Έρογλου «σήμερα – αύριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα