Ε. Χριστόφια: Η δραστηριοποίηση των νέων πηγή για απόκτηση υγιών στάσεων

19:22 10/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

H δραστηριοποίηση στη νεαρή σχολική ηλικία αποτελεί φυσική πηγή για απόκτηση υγιών στάσεων και συμπεριφορών όπως η αυτοσυγκράτηση, η αυτοπεποίθηση, ο αυτοσεβασμός, ο έλεγχος της επιθετικότητας, της κατάθλιψης, του άγχους, η ισχυρή θέληση και αντοχή, στοιχεία που συνθέτουν τη ψυχολογική και συναισθηματική κατάσταση ενός νέου.

Αυτό ανέφερε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Ελση Χριστόφια σε χαιρετισμό της σε εκδήλωση της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης

Λευκωσίας «ΑΡΕΤΗΝ ΕΠΑΙΝΕΙ», στη Λευκωσία.

Η κ. Χριστόφια ανέφερε πως η συμμετοχή σε διαγωνισμούς γνώσεων σε διάφορα γνωστικά αντικείμενα ή διοργανώσεις σε θέματα τεχνών όπως είναι ο αθλητισμός, η μουσική, η ζωγραφική, το θέατρο ενισχύει την ανάπτυξη του υγιούς ανταγωνισμού που με τη σειρά του καλλιεργεί αισθήματα αλληλοαναγνώρισης, συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των ατόμων.

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, προάγει ηθικές αξίες και δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις για καλυτέρευση κάθε κοινωνίας. Η διαμόρφωση μιας καλύτερης κοινωνίας βασίζεται σε άτομα με αυτογνωσία, σεβασμό προς τους άλλους, πίστη στα ιδανικά, ανεξαρτησία γνώσης και δράσης και σωστή κοινωνική συμπεριφορά.

Keywords
Αναζητήσεις
πως να αποκτησεις ισχυρη θεληση
Τυχαία Θέματα