Δυσκολεύει το έργο της αστυνομίας λόγω παγώματος των θέσεων

14:41 18/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το πάγωμα στην πλήρωση των κενών θέσεων στην Αστυνομία δυσχεραίνει το πολύ δύσκολο έργο που έχει ενώπιον του σώμα το 2012, σύμφωνα με τον Αρχηγό της Αστυνομίας Μιχαλάκη Παπαγεωργίου.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας εξήγησε πως το έργο της Αστυνομίας το 2012, είναι πάρα πολύ δύσκολο αφού πέρα από τη συνήθη αποστολή της θα πρέπει να εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα ασφάλειας λόγω της κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ και της προεκλογικής περιόδου των προεδρικών εκλογών του 2013.

Σε δηλώσεις αφού ενημέρωσε την κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών για την προετοιμασία της Αστυνομίας για την Προεδρία της ΕΕ, ανέφερε

ότι η Αστυνομία θα προεδρεύσει συνολικά 26 επιτροπών ή ομάδων εργασίας στην Κυπριακή Δημοκρατία και άλλες 60 στις Βρυξέλες.

Ο κ. Παπαγεωργίου πρόσθεσε πως ο Αστυνομία θα πραγματοποιήσει και θα συντονίσει στην Κύπρο τρεις πανευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Η πρώτη κατά της λαθρομετανάστευσης, η δεύτερη για τα κλοπιμαία αυτοκίνητα και η τρίτη για την ασφάλεια των αεροδρομίων.

Το δυσκολότερο τμήμα της αποστολής της Αστυνομίας είναι η ασφάλεια των 180 συναντήσεων, όλων των επιπέδων που θα πραγματοποιηθούν στην Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε προσθέτοντας πως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για την ασφάλεια της Προεδρίας θα απασχοληθούν 627 μέλη του σώματος.

Εξήγησε πως οι 627 Αστυνομικοί θα ασχοληθούν με την ασφάλεια των συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο και 13 επίλεκτα μέλη της ΜΜΑΔ θα μεταβούν στις Βρυξέλες για την ασφάλεια του Συμβουλίου και ανέφερε πως όταν δεν υπάρχουν υποχρεώσεις για την ασφάλεια της Προεδρίας, τα 627 μέλη θα εργάζονται σε άλλα καθήκοντα.

Πρόσθεσε ότι η εκπαίδευση των μελών αυτών άρχισε, συνεχίζεται και θα γίνεται μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ακόμα πως πέραν των επιτροπών – ομάδων εργασίας που θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο και το εξωτερικό, η Αστυνομία θα αναλάβει τη μερική ασφάλεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλες.

Συνεχίζοντας είπε πως ενισχύθηκε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Δημοκρατίας με δύο πρόσθετα μέλη της Αστυνομίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις είπε πως η οικονομική κρίση επηρέασε και την Αστυνομία με μειωμένες πιστώσεις στους προϋπολογισμούς και πάγωμα στη πλήρωση 152 θέσεων, που θα συνέτειναν ώστε η Αστυνομία να ανταποκριθεί καλύτερα στα καθήκοντα της.

Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε πως ενώ οι ανάγκες αστυνόμευσης αυξάνονται το έμψυχο και άψυχο υλικό της Αστυνομίας μειώνεται, προσθέτοντας προέβη τόσο σε προφορικές, όσο και γραπτές παραστάσεις για να εξαιρεθεί η Αστυνομία από την παγοποίηση στην πλήρωση θέσεων.

Ερωτηθείς για την προωθούμενη τροποποίηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ο Αρχηγός της Αστυνομίας διευκρίνισε ότι η τροποποίηση του Κώδικα ετοιμάζεται από το Υπουργείο Συγκοινωνιών. Πρόσθεσε ότι η Αστυνομία υπέβαλε τις απόψεις της όπως τις υπέβαλε και επί της μελέτης που διενήργησαν μαθητές για το νέο κώδικα.
Ο Αρχηγός της Αστυνομίας είπε ακόμα πως μέχρι το 2020 θα πρέπει να επιτευχθεί μείωση κατά 50% των νεκρών σε συγκρούσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα