Δύο νεκροί σε σχολείο της Νεβάδα

20:57 21/10/2013 - Πηγή: OnlyCY

Περιστατικό πυροβολισμών σε γυμνάσιο κοντά στην πόλη Ρίνο στην πολιτεία Νεβάδα ερευνά η αστυνομία, όπου σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο δράστης έχει αυτοκτονήσει, ακόμη ένα άτομο σκοτώθηκε από τους πυροβολισμούς, ενώ τραυματίστηκαν και δύο παιδιά τα οποία βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δράστης άρχισε να πυροβολεί εναντίον των μαθητών την ώρα που ξεκινούσαν τα μαθήματα, το πρωί της Δευτέρας (ώρα ΗΠΑ). Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται αστυνομικές πηγές, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς, ανάμεσά τους ένας

ένοπλος. Δεν είναι μέχρι στιγμής ξεκάθαρο, εάν το δεύτερο άτομο που έχασε τη ζωή του είναι μαθητής του σχολείου.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της κοινότητας ανέφερε ότι ο δράστης αυτοκτόνησε με το όπλο του, κάτι που μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε, αναφέροντας στην ιστοσελίδα της ότι απλά «εξουδετερώθηκε», δίχως να δίνει άλλες λεπτομέριες.

Εκπρόσωπος του τοπικού νοσοκομείου, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Reno Gazzette, αναφέρει ότι διακομίστηκαν δύο ανήλικα παιδιά σοβαρά τραυματισμένα, ενώ άλλες πηγές κάνουν λόγο για άγνωστο αριθμό τραυματιών.

Η αστυνομία ανακρίνει μαθητές και μέλη του προσωπικού του σχολείου σχετικά με το περιστατικό, ενώ δεν υπήρξαν άμεσα πληροφορίες για την ταυτότητα του δράστη και των θυμάτων.

Αμέσως μετά το περιστατικό, οι μαθητές μεταφέρθηκαν σε γειτονικό σχολείο και από εκεί σε άλλο συγκρότημα, όπου και οι γονείς τους ειδοποιήθηκαν να τους παραλάβουν.

Οι δρόμοι γύρω από τον τόπο του συμβάντος έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία.

Το σχολείο βρίσκεται ανατολικά της πόλης Ρίνο στην πολιτεία της Νεβάδα, και φοιτούν εκεί 630 μαθητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα