ΔΝΤ: Αναζητεί 400 δις για ενίσχυση

10:12 19/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ικανοποίησή της για τη δέσμευση Ελβετίας, Πολωνίας και άλλων χωρών να παράσχουν πρόσθετη χρηματοδότηση, συνολικού ύψους 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων προ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), εξέφρασε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

”Η διασφάλιση ότι το Ταμείο διαθέτει επαρκείς πόρους για την αντιμετώπιση κρίσεων και για την προώθηση

της παγκόσμιας οικονομικής σταθερότητας είναι προς το συμφέρον όλων των μελών μας”, σημειώνει η κ. Λαγκάρντ σε χωριστές ανακοινώσεις της αργά την Τετάρτη, στις οποίες αναφέρεται στην αύξηση των εισφορών Ελβετίας και Πολωνίας.

”Αυτό αυξάνει σε περίπου 320 δισ. δολάρια τις δεσμεύσεις που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα. Είμαι, φυσικά, πολύ ενθαρρυμένη από αυτή την ισχυρή απόδειξη υποστήριξης προς το Ταμείο και προσβλέπω σε περαιτέρω δεσμεύσεις από επιπλέον μέλη”, σημειώνει η κ. Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξη της στην γερμανική εφημερίδα ”Allgemeine Zeitung”, που δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ότι το ΔΝΤ αναζητεί περίπου 400 δισ. δολάρια για την ενίσχυση της ”δύναμη πυρός” του προς αντιμετώπιση της κρίσης. Αυτό είναι αρκετά χαμηλότερο από τον αρχικό στόχο των 500 δισ. δολαρίων.

Οι μεγαλύτερες εισφορές προς το ΔΝΤ έχουν προέλθει μέχρι στιγμής από την Ευρωζώνη, η οποία έχει υποσχεθεί περίπου 200 δισ. ευρώ και την Ιαπωνία, η οποία δεσμεύτηκε να παράσχει 60 δισ. δολάρια.

Το ΔΝΤ ελπίζει να λάβει περισσότερες δεσμεύσεις, κυρίως από τις μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες όπως τις Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία και Ινδία.

Keywords
Τυχαία Θέματα