ΔΗΣΥ: Πλήγμα για τη νέα γενιά, η δραματική αύξηση της ανεργίας

13:18 2/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

“Τα τελευταία στοιχεία για την αύξηση της ανεργίας στην Κύπρο, πιστοποιούν ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα. Η πατρίδα μας φιγουράρει δυστυχώς μεταξύ των τριών χωρών της Ε.Ε. που είχαν τη χειρότερη επιδείνωση
του δείκτη ανεργίας μέσα σε ένα χρόνο. Ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός ότι η ανεργία ανάμεσα στους νέους συμπολίτες μας έχει σκαρφαλώσει στο 28,5%. Έχουμε χρέος να θέσουμε τέρμα στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα που

σκοτώνει τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Που περιθωριοποιεί το πιο δυναμικό κι ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας μας”.

Η ανεργία αντιμετωπίζεται μόνο με την προώθηση της ανάπτυξης. Μέσα από το ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχέδιο που προτείνει ο Νίκος Αναστασιάδης, δημιουργείται ένα ισχυρό πλαίσιο κινήτρων για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας. Με στήριξη των επενδύσεων, με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της απασχόλησης, με ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, με την εισαγωγή νέων τεχνολογιών και καινοτομίας και με την προστασία του περιβάλλοντος.

Κορυφαία προτεραιότητα του Νίκου Αναστασιάδη είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και άμεσες δράσεις. Μέσα από ρεαλιστικές και σύγχρονες προτάσεις, με άριστες διασυνδέσεις στον ευρωπαϊκό χώρο, με ένα επιτελείο ικανών συνεργατών και τεχνοκρατών, ο Νίκος Αναστασιάδης επιδιώκει την επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας. Τη δημιουργία προϋποθέσεων για βιώσιμη ανάπτυξη, πλήρη απασχόληση και κοινωνική συνοχή.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια σαν κοινωνία να παραδώσουμε τη γενιά των νέων ανθρώπων, στην απόγνωση, το κοινωνικό περιθώριο και την ξενιτιά.

The post ΔΗΣΥ: Πλήγμα για τη νέα γενιά, η δραματική αύξηση της ανεργίας appeared first on onlycy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα