ΔΗΣΥ: Η Κύπρος θα οδηγείτο εκ νέου στο φάσμα της χρεοκοπίας

13:32 6/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης δήλωσε σήμερα σε σχέση με τη χτεσινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής πως «είναι σημαντικό ότι στο τέλος επεκράτησαν δεύτερες και πιο υπεύθυνες σκέψεις» και ότι στο τέλος . «πρυτάνευσε η λογική και αποφύγαμε τα χειρότερα».

Σε δηλώσεις του στα γραφείου του ΔΗΣΥ ο Νίκος Τορναρίτης χαρακτήρισε τη χθεσινή νύχτα «σταθμό στην προσπάθεια της Κύπρου να ανακάμψει

από την δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί», υποδεικνύοντας ότι «με τις χθεσινές αποφάσεις της Βουλής, η Κύπρος αναμένεται να εξασφαλίσει τη δεύτερη δόση του δανείου», η οποία πέραν των άλλων, όπως είπε, «είναι και απαραίτητη στην προσπάθεια να διασωθεί ο Συνεργατισμός χωρίς τη συνδρομή των μελών του».

Ο κ. Τορναρίτης δήλωσε ότι η αρχική αρνητική ψήφος στα κορυφαία για τον Συνεργατισμό και την πατρίδα μας νομοσχέδια, απείλησε να τινάξει στον αέρα και τον ίδιο τον συνεργατισμό αλλά και την πορεία της Κύπρου για έξοδο από την οικονομική κρίση. «Η αρνητική τοποθέτηση της πλειοψηφίας της Βουλής θα μας οδηγούσε σε γεγονότα και εικόνες παρόμοιες ή και χειρότερες από εκείνες του περασμένου Μαρτίου. Ο Συνεργατισμός θα κινδύνευε με κατάρρευση. Η Κύπρος θα οδηγείτο εκ νέου στο φάσμα της χρεοκοπίας» είπε.

Για να προσθέσει πως την κρίσιμη ώρα ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κάλεσε όλους να συμπεριφερθούν πατριωτικά και να αναλογιστούν τα αποτελέσματα των πράξεων τους.

«Αναζητήσαμε τρόπους να βγούμε από τα ασφυκτικά αδιέξοδα που η απόφαση της πλειοψηφίας είχε δημιουργήσει. Κλήθηκε στη βουλή ο Υπουργός των Οικονομικών η συμβολή των οποίου υπήρξε καταλυτική» συμπλήρωσε.

Ο κ. Τορναρίτης χαρακτήρισε σημαντικό το ότι στο τέλος επεκράτησαν δεύτερες και πιο υπεύθυνες σκέψεις και ότι πρυτάνευσε η λογική και αποφύγαμε τα χειρότερε.

Ανέφερε ακόμη πως χτες βράδυ αποδείχθηκε περίτρανα, ότι «μόνο μέσα από την συνέπεια και την υπευθυνότητα η Κύπρος μπορεί να πάει μπροστά», για να προσθέσει πως σε αυτή την πορεία δεν χωρούν και δεν επιτρέπονται πισωγυρίσματα και αμφιταλαντεύσεις αλλά ούτε και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

«Μπροστά μας έχουμε πραγματικά και πιεστικά προβλήματα. Απαιτείται να έχουμε το θάρρος και την τόλμη να τα λύνουμε. Το χρωστάμε στην Κύπρο, στους πολίτες, στις επόμενες γενιές» δήλωσε, ενώ καταλήγοντας διαβεβαίωσε ότι αυτό το βάρος ο ΔΗΣΥ είναι αποφασισμένος να το σηκώσει.

«Η χθεσινή συνεδρία της Βουλής απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα