ΔΗΣΥ: Έγνοια των κυβερνώντων το βόλεμα των ημετέρων

12:12 3/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

«Το βόλεμα ημετέρων» και «ο απόλυτος έλεγχος των Ημικρατικών Οργανισμών από το μηχανισμό του ΑΚΕΛ» είναι οι έγνοιες των κυβερνώντων, δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΣΥ, ο κ. Γεωργιάδης επέκρινε τους κυβερνώντες ότι «ενώ ο τόπος μας περνά τις πιο δύσκολες στιγμές και η οικονομία κρέμεται από μια κλωστή», αυτοί «επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά πως οι έγνοιες τους είναι άλλες. Είναι το βόλεμα ημετέρων, είναι ο απόλυτος έλεγχος των Ημικρατικών Οργανισμών από το μηχανισμό του ΑΚΕΛ».

Ο κ. Γεωργιάδης

ανέφερε πως οι κυβερνώντες προέβησαν ακριβώς σε όσες αλλαγές χρειάζονταν για να διασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία σε όλα τα συμβούλια και εκχώρησαν την εξουσία και την αρμοδιότητα των διορισμών στις λεγόμενες Κομματικές Ομάδες Βάσης.

«Τώρα όλοι μπορούν να αντιληφθούν γιατί το ΑΚΕΛ αντέδρασε τόσο έντονα στην πρόσφατη απόφαση της Βουλής αλλά και γιατί είναι ενάντιο σε κάθε πρόταση για διαφοροποίηση του τρόπου διορισμού διοικητικών συμβουλίων», είπε.

Ο Χάρης Γεωργιάδης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να γυρίσουμε σελίδα και να πάψουν οι οργανισμοί του δημοσίου να αποτελούν λάφυρο για την εκάστοτε κυβέρνηση.

«Η πρόταση του Νίκου Αναστασιάδη σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί. Προβλέπει διορισμούς στη βάση κριτηρίων και επικύρωσής τους από τη Βουλή μέσω μιας διαδικασίας δημόσιας ακρόασης, για να θέσουμε τέρμα στα παρασκήνια και τις μεθοδεύσεις», είπε.

Πρόσθεσε πως η πρόταση Αναστασιάδη προβλέπει ακόμη καθορισμό ανωτάτου ορίου υπηρεσίας 2½ και 2½ χρόνια, για να αποτρέψουμε τη δημιουργία κατεστημένων καταστάσεων.

Επίσης, προβλέπει, όπως είπε, την ανάθεση αρμοδιοτήτων για προσλήψεις και προαγωγές σε νέα ανεξάρτητη επιτροπή προσωπικού, που και αυτή με τη σειρά της θα ορίζεται σε διαβούλευση με τη Βουλή. «Για να διασφαλίσουμε ακριβώς ότι τα Συμβούλια θα αποτελούνται από άτομα με τεχνογνωσία και εμπειρίες και όχι από κομματικούς τοποτηρητές», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, «η γκάφα της κυβέρνησης ανέδειξε την ξεπερασμένη νοοτροπία του ΑΚΕΛ. Η δική μας δέσμευση θα διασφαλίσει την αξιοκρατία και τη διαφάνεια. Όχι με λόγια αλλά με πράξεις», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα