Δήμος Πάφου: Προκήρυξη διαγωνισμού για σύμπραξη με οίκο, με στόχο την αξιοποίηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων

21:44 26/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο δήμος Πάφου προκήρυξε διαγωνισμό για την σύμπραξη με οίκο ο οποίος θα βοηθήσει την τοπική αρχή να αξιοποιήσει Ευρωπαϊκά κονδύλια προκειμένου να εκτελέσει έργα στα δημοτικά όρια Πάφου ή να αναπτύξει άλλα προγράμματα προς όφελος των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης. Τελευταία ημερομηνία υποβολής προσφορών έχει ορισθεί η 4η Δεκεμβρίου 2013.

Ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, « πως μετά

την απόφαση που έλαβε η δημοτική αρχή να αποταθεί στον ιδιωτικό τομέα για να ωριμάσει έργα που θα προταθούν στα διαρθρωτικά ταμεία του 2014 – 2020 με πολύ τεκμηριωμένους όρους, έχει προκηρύξει την εκδήλωση ενδιαφέροντος με συγκεκριμένη διαδικασία, είτε από φυσικά πρόσωπα είτε από εταιρείες», όπως είπε, με τις οποίες θα συνεργαστεί ο Δήμος Πάφου στενά ούτως ώστε, το συντομότερο δυνατό η τοπική αρχή να υποβάλει τα δικά της αιτήματα και να απορροφήσει κονδύλια από τα διαρθρωτικά ταμεία .

Ο κ. Βέργας ανακοίνωσε επίσης, πως ο Δήμος Πάφου έχει συνεργαστεί πλήρως με το Γραφείο Προγραμματισμού και τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα σε μια προσπάθεια να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Οι προκηρύξεις συνέχισε, έγιναν δημόσια με συγκεκριμένη και καθορισμένη διαδικασία .

Ο δήμαρχος Πάφου ανακοίνωσε επίσης πως η τοπική αρχή έχει θέσει έργα « πολύ ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων της».

Η Πάφος σημείωσε, διαθέτει το προνόμιο γιατί το 2017 θα είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, και αυτό μετρά ως ένα ισχυρό κριτήριο για τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές επιτροπές.

Ήρθε η ώρα και η Πάφος, κατέληξε ο κ Βέργας, να πάρει ένα μερίδιο απ’ αυτά τα κονδύλια.

Keywords
Τυχαία Θέματα