Δήλωση κατά των στημένων αγώνων θα υπογραφεί στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ στη Λευκωσία

16:12 18/9/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δήλωση για την «Καταπολέμηση των Στημένων Αγώνων» θα υπογράψουν οι συμμετέχοντες στο Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τον Αθλητισμό, που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Λευκωσία, στις 19-20 Σεπτεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι του αθλητικού κινήματος της Ευρώπης και οι Υπουργοί Αθλητισμού θα δεσμευθούν να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση των στημένων αγώνων όταν συναντηθούν στο πλαίσιο του Φόρουμ.

Το Φόρουμ, το οποίο συμπίπτει με την άτυπη συνεδρίαση των Υπουργών Αθλητισμού της ΕΕ, θα

συζητήσει επίσης θέματα όπως η συμβολή του αθλητισμού στην οικονομία της ΕΕ, η μελλοντική χρηματοδότηση του αθλητισμού για όλους από την ΕΕ και η προώθηση της σωματικής άσκησης και της παράτασης του επαγγελματικού βίου.

Το Φόρουμ για τον αθλητισμό θα προβάλει επίσης τα χρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα που υλοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δύο ετών με στόχο να υποστηριχτεί η καταπολέμηση του ντόπινγκ, η πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία στον αθλητισμό, η ισότητα των φύλων, η σωματική άσκηση, ο εθελοντισμός στον αθλητισμό, η καταπολέμηση της βίας και της μισαλλοδοξίας στον αθλητισμό, η κοινωνική ένταξη των μεταναστών και η προώθηση της χρηστής διακυβέρνησης στον αθλητισμό.

Σημειώνεται ότι από το 2009 και μετά η Επιτροπή χορήγησε πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη τέτοιων έργων στους παραπάνω και σε άλλους τομείς.

Το Φόρουμ της ΕΕ για τον Αθλητισμό, το οποίο συνεδριάζει ετησίως, αποτελεί μια ευκαιρία για να ενημερώσει η Επιτροπή το αθλητικό κίνημα σχετικά με τις τρέχουσες προτάσεις και να ακούσει τις απόψεις τους. Συγκεντρώνει 250 εκπροσώπους, καθώς και ηγετικές προσωπικότητες από διεθνείς και ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές, ευρωπαϊκές ομοσπονδίες, οργανώσεις «αθλητισμός για όλους», φορείς διοργάνωσης επαγγελματικών πρωταθλημάτων, σωματεία και αθλητές. Το φόρουμ της ΕΕ για τον αθλητισμό θα εξετάσει, επίσης, τη χρηστή διακυβέρνηση στον αθλητισμό μέσω του ευρωπαϊκού κοινωνικού διαλόγου με εργοδότες και αθλητές.

Η Επίτροπος Ανδρούλλα Βασιλείου θα λάβει επίσης μέρος στην άτυπη συνεδρίαση των Υπουργών Αθλητισμού της ΕΕ (20-21 Σεπτεμβρίου). Μεταξύ άλλων, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τον αντίκτυπο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο το 2012. Δύο κοινές ομάδες υψηλού επιπέδου θα επικεντρωθούν στη συμβολή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης για τη βελτίωση της υγείας στην οικονομία της Ευρώπης και στην καταπολέμηση των στημένων αγώνων.

Οι Υπουργοί θα συζητήσουν επίσης τρόπους για την καλύτερη προώθηση του αθλητισμού και της υγείας στο πλαίσιο της γήρανσης του πληθυσμού της Ευρώπης και θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την εκπροσώπηση της ΕΕ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) προκειμένου να επιτευχθεί συναίνεση σχετικά με το διορισμό ενός κυβερνητικού εμπειρογνώμονα για το Συμβούλιο WADA.

Keywords
Τυχαία Θέματα