Δηλώσεις Λουκαϊδη για τη Δημοσιογραφική του Προέδρου

11:02 2/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ένα μεστό, γεμάτο μηνύματα και τεκμηριωμένο τρόπο παρουσίασε το πλούσιο και πολυσχιδές έργο της Κυβέρνησης το οποίο επιτελέστηκε σε αντίξοες συνθήκες.

Απάντησε στους αφορισμούς, το μηδενισμό και την καταστροφολογία της αντιπολίτευσης, προεξάρχοντος του ΔΗΣΥ, αντιπαραβάλλοντας γεγονότα κα συγκεκριμένα στοιχεία.

Κατέρριψε τους μύθους που κατασκεύασε ο ΔΗΣΥ και οι συνοδοιπόροι του. Ότι δηλαδή, για τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε η οικονομία ευθύνεται η κυβέρνηση και όχι οι πιέσεις από τη χειρότερη καπιταλιστική κρίση, τα συσσωρευμένα διαρθρωτικά προβλήματα

που κληρονόμησε η νυν κυβέρνηση καθώς και ο χρηματοπιστωτικός τομέας, ο οποίος με τη μεγάλη έκθεση του στην Ελλάδα αποτέλεσε την κύρια, την ουσιώδη αιτία των υποβαθμίσεων της Κυπριακής Οικονομίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέδειξε με συγκεκριμένα στοιχεία τον ισορροπημένο και κοινωνικά δίκαιο τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση εργάστηκε εξ΄ υπαρχής για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στην οικονομία, στοχεύοντας στο τρίπτυχο δημοσιονομική εξυγίανση, ανάπτυξη και κοινωνική συνοχή.

Αποκάλυψε τη νεοφιλελεύθερη φιλοσοφία του ΔΗΣΥ και των γνωστών συνοδοιπόρων του, οι οποίοι ερμηνεύουν τη δημοσιονομική εξυγίανση ως την επιβολή μέτρων σκληρής, βάναυσης λιτότητας σε βάρος των εργαζομένων και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Την ώρα μάλιστα που κάνουν πλάτες στο μεγάλο κεφάλαιο και στο συσσωρευμένο πλούτο, εμποδίζοντας την συνεισφορά τους προς αυτή τη κατεύθυνση.

Η έμπρακτη δικαίωση της φιλοσοφίας της κυβέρνησης μέσα από τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την έντονη αμφισβήτηση της μονόπλευρης πολιτικής λιτότητας, φυσιολογικά προκαλεί αμηχανία στον ΔΗΣΥ και στους νεοφιλελεύθερους κύκλους εν γένει. Προκαλεί όμως αισθήματα ανακούφισης και ενισχύει την ελπίδα για τους ευρωπαϊκούς λαούς και τους εργαζομένους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε επίσης ότι είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση που προκλήθηκε στην οικονομία εξαιτίας των προβλημάτων στο χρηματοπιστωτικό τομέα και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να εργάζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, στα πλαίσια πάντα της ίδιας φιλοσοφίας, ώστε η Κυπριακή οικονομία να εξέλθει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε.

Τέλος, σε ότι αφορά την παρουσίαση του κυβερνητικού έργου στην εσωτερική διακυβέρνηση ξεχωρίζουμε ως σημαντικότερα τα εξής:

- Τη συνετή αλλά αποφασιστική διαχείριση του θέματος των υδρογονανθράκων που οδήγησε στην ένταξη της Κύπρου στον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης και του κόσμου, εξέλιξη η οποία μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο θετική στην πρόσφατη ιστορία του τόπου μας.

- Την επίλυση σοβαρών διαχρονικών, διαρθρωτικών προβλημάτων που ταλανίζουν την κυπριακή κοινωνία και οικονομία όπως το υδατικό, το θέμα της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του ταμείου κοινωνικών ασφαλίσεων, το συνταξιοδοτικό σχέδιο της Δημοσίων Υπαλλήλων, το θέμα της κατάργησης των αγροτικών χρεών, την οριστική επίλυση του θέματος των εκτάκτων υπαλλήλων και άλλα.

- Τη συγκράτηση των δημοσίων δαπανών με μ

Keywords
Τυχαία Θέματα