ΔΗΚΟ: Οι αποκαλύψεις της PIMCO επιβεβαιώνουν τον ερασιτεχνισμό της Κυβέρνησης

12:40 20/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Την εκτίμηση ότι «για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ο ερασιτεχνισμός και η ανεπάρκεια των κυβερνώντων να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Κύπρου και να διεκδικήσουν τους καλύτερους δυνατόν όρους της δανειακής σύμβασης για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας» διατύπωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ Φώτης Φωτίου.

Σε δηλώσεις του στα γραφεία του ΔΗΚΟ ο Φώτης

Φωτίου είπε ότι η PIMCO στην οποία ανατέθηκε ο διαγνωστικός έλεγχος των κεφαλαιακών αναγκών των κυπριακών τραπεζών, αποκαλύπτει ότι στον υπολογισμό του ύψους του ποσού ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που ως γνωστό υιοθετεί το ακραίο σενάριο, κινήθηκε στη βάση των παραμέτρων που της είχαν καθορίσει η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και η κυπριακή κυβέρνηση, αναφέροντας πως «πρόκειται για άλλο ένα ολέθριο σφάλμα, για ένα επικίνδυνο ακροβατισμό της κυβέρνησης και της Κεντρικής Τράπεζας στην προσπάθεια τους να φορτώσουν στο τραπεζικό σύστημα ολόκληρη την ευθύνη για τη προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης».

Ο Φώτης Φωτίου δήλωσε πως αποτέλεσμα αυτών των ακροβατισμών είναι να φορτωθούν στον κυπριακό λαό επιπρόσθετα οικονομικά βάρη, να διευρύνεται ο κατάλογος των ατόμων που βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας, και ο κατάλογος των ανέργων, να κινδυνεύουν υποθηκευμένες περιουσίες στις τράπεζες, να επιτείνεται η αβεβαιότητα στην οικονομία μας, η ανασφάλεια και η απογοήτευση στην κοινωνία.

Ανέφερε ακόμη ότι την ερχόμενη Κυριακή ο κυπριακός λαός καλείται να θέσει οριστικά τέρμα στα ολέθρια σφάλματα, τους επικίνδυνους ακροβατισμούς, τους ερασιτεχνισμούς και την ανεπάρκεια των σημερινών κυβερνώντων στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης.

«Ο τόπος δεν αντέχει συνέχιση της παρούσας κατάστασης. Ζητά αλλαγή και ένα νέο ξεκίνημα για να μπορεί να ελπίζει για ένα καλύτερο μέλλον» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα