ΔΗΚΟ: Οφείλουμε να χαιρετίσουμε τις χθεσινές δηλώσεις του επιτρόπου, κ. Όλι Ρεν.

12:56 12/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με ικανοποίηση σημειώνουμε πως έχουν αναγνωριστεί οι προσπάθειες εξυγίανσης αυτής της πολιτείας και έχουν αναγνωριστεί οι θυσίες του Κυπριακού λαού, αφού τα μέτρα εξυγίανσης του περασμένου Δεκεμβρίου έχουν χαρακτηρίσει ως «ικανοποιητικά» από τον κ. Ρεν.

Σημειώνουμε επίσης με ικανοποίηση τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών ο οποίος, σε αντίθεση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έχει αναγνωρίσει τη θετική συμβολή της Βουλής των Αντιπροσώπων σε αυτή τη προσπάθεια.

Οι δηλώσεις του κ. Ρεν, αποτελούν απόδειξη ότι μπορούμε

να ξεπεράσουμε τα προβλήματα μας, μπορούμε να αναστηλώσουμε την κυπριακή οικονομία, φτάνει να εγκαταλείψουμε τον λαϊκισμό και τα εύηχα συνθήματα, να εγκαταλείψουμε τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και τη ψηφοθηρία και να πούμε στον κόσμο επιτέλους την αλήθεια.
Πρέπει να συνεχίσουμε τη σοβαρή και υπεύθυνη πορεία των τελευταίων μηνών και όχι να επανέλθουμε στην ανεύθυνη και ευθυνόφοβη πορεία των προηγούμενων τεσσάρων χρόνων.

Οφείλουμε όμως παράλληλα να εκφράσουμε και κάποιες ανησυχίες. Τα τελευταία στοιχεία για το ιδιαίτερα αυξημένο έλλειμμα του 2011 πρέπει να μας προβληματίσουν. Δεν έχουμε ακόμη ξεφύγει από τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε σχέση με την Κυπριακή οικονομία.

Αναμένουμε λοιπόν, το συντομότερο δυνατό, ο Υπουργός Οικονομικών να μας εξηγήσει ποιο είναι το σχέδιο για να πετύχουμε τον στόχο του ισοσκελισμένου Προϋπολογισμού και του μηδενικού ελλείμματος για το 2013, τον στόχο με άλλα λόγια, με τον οποίο μας έχει δεσμεύσει ο Δημήτρης Χριστόφιας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα