ΔΗΚΟ: Νέα τετελεσμένα δημιουργεί η απόφαση του ΥΣ να αναγνωρίσει την ανταλλαγή περιουσίας

18:12 10/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί πως η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να αναγνωρίσει την ανταλλαγή περιουσίας, που αποφάσισε η λεγόμενη επιτροπή του ψευδοκράτους, με την ταυτόχρονη αγορά τεμαχίου στη Λάρνακα ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ, δημιουργεί κατά την άποψη του νέα τετελεσμένα με αρνητικότατες συνέπειες στο περιουσιακό και κατ’ επέκταση στο κυπριακό πρόβλημα.

Σε ανακοίνωσή του, το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι «μετά τους απαράδεκτους χειρισμούς του Προέδρου

της Δημοκρατίας στο Κυπριακό, με τις γνωστές προτάσεις του για εκ περιτροπής προεδρία και παραμονή Τούρκων εποίκων, τις απαράδεκτες προτάσεις του για το περιουσιακό και για την αναγνώριση των βασικών ελευθεριών για τους Τούρκους πολίτες και ενώ βιώνουμε οδυνηρές εξελίξεις σε σχέση με την οικονομία μας, με την ένταξη μας στον μηχανισμό στήριξης και τον κίνδυνο η Κυπριακή Δημοκρατία να βρίσκεται ενώπιον του κινδύνου της στάσης πληρωμών, δηλαδή της πτώχευσης, άλλη μια αρνητική εξέλιξη ήρθε για να προστεθεί στο ήδη βεβαρημένο κατηγορητήριο σε βάρος της κυβέρνησης».

«Δεν είναι δυνατό», σημειώνει το ΔΗΚΟ, «την ίδια ώρα που η τουρκική πλευρά μεθοδεύει εκτροχιασμό του Κυπριακού και που η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει με άμεση πτώχευση, η κυβέρνηση να προσφέρει στην τουρκική πλευρά ευκαιρία εξίσωσης της με το νόμιμο κυπριακό κράτος και να δαπανά παράλληλα 13 εκατομμύρια ευρώ για αγορά τεμαχίου γης, ώστε να γίνει εφικτή μια πράξη με μια παράνομη επιτροπή του ψευδοκράτους και της κατοχικής δύναμης».

Όπως αναφέρει «πρόκειται για πράξη, που αποτελεί μεγάλη πρόκληση. ΤΟ ΔΗΚΟ εκφράζει, παράλληλα, τη μεγάλη του ανησυχία, «γιατί με την εν λόγω απόφαση δημιουργούνται νέα αρνητικά δεδομένα για την εθνική μας υπόθεση».

«Ανησυχούμε επίσης γιατί με την πράξη της αυτή η κυβέρνηση ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου», γράφει η ανακοίνωση.

Καταγγέλλει αυτή την απόφαση, την οποία όπως αναφέρει, δεν αναγνωρίζει και συστήνει στον προσφυγικό κόσμο να μην προβεί σε βεβιασμένες ενέργειες που μόνο ζημιογόνες θα είναι για την εθνική μας υπόθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα