Διευρύνθηκε το εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας

20:26 8/11/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το εμπορικό έλλειμμα της Γαλλίας διευρύνθηκε σε 5,8 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 1,4% το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.
Το γαλλικό Υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε ότι η αύξηση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου από τα 5,10 δισ. ευρώ που βρισκόταν τον Αύγουστο οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μείωση της μεταφοράς παραγγελιών από

τα Airbus, λόγω των υψηλών τιμών.

Στο μεταξύ, η γαλλική στατιστική υπηρεσία INSEE ανακοίνωσε ότι η γαλλική βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,5% το Σεπτέμβριο, σε σχέση με τον Αύγουστο, με τη μείωση της παραγωγής του τομέα της μεταποίησης να ανέρχεται στο 0,7%.

Την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 1,4%, συνολικά, με την μεταποίηση να μειώνεται κατά 1,1%.

Τα τελευταία ζοφερά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν μόλις ο οίκος αξιολόγησης S&P υποβάθμισε το γαλλικό χρέος κατά μία βαθμίδα, δημιουργούν αμφιβολίες σχετικά με τις πολιτικές για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της γαλλικής οικονομίας.

Η Γαλλία βγήκε από την ύφεση, καταγράφοντας ανάπτυξη 0,5% το δεύτερο τρίμηνο του 2013, αλλά υπάρχει ανησυχία που οφείλεται κυρίως στην αυξανόμενη κατανάλωση ενέργειας λόγω του ψυχρού καιρού και στο ότι η οικονομία θα είναι δύσκολο να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Στο μεταξύ, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας χτύπησε νέο ρεκόρ το Σεπτέμβριο, στα 18,9 δισ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα