Διέψευσε δημοσιεύματα περι ανάπτυξης συστημάτων Patriot στην Τουρκία ο Ερντογάν

19:43 8/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέψευσε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων Patriot από το ΝΑΤΟ στα σύνορα Τουρκίας –Συρίας.

Ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε «κατασκευασμένη» την σχετική ανταπόκριση του πρακτορείου Reuters που, επικαλούμενη δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου του τουρκικού ΥΠΕΞ, ανέφερε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει άμεσα σε επίσημο αίτημα προς το ΝΑΤΟ για ανάπτυξη συστημάτων πυραύλων Patriot στα σύνορα με την Συρία.

Ο Ερντογάν διαψεύδοντας το περιεχόμενο της ανταπόκρισης, είπε ότι οι αξιωματούχοι του τουρκικού ΥΠΕΞ δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί να προβαίνουν σε τέτοιου τύπου δηλώσεις.

Σύμφωνα με την «Ακσάμ», η Τουρκία έχει προχωρήσει σε κάποιες προκαταρκτικές συζητήσεις για τους πυραύλους Patriot, ωστόσο δεν έχει υποβάλλει κανένα επίσημο αίτημα για την ανάπτυξή τους στην Τουρκία.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμα ότι το ΝΑΤΟ θα έστελνε συστήματα πυραύλων Patriot αλλά και αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης AWACS, αν σημειωνόταν απειλή της ασφάλειας των συνόρων της Τουρκίας

Keywords
Τυχαία Θέματα