Διάρρηξη και κλοπή καλωδίων σε υποσταθμό της ΑΗΚ στη Λάρνακα

21:04 27/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Χθες γύρω στις 7.00 το πρωί σε γειτονιά στην περιοχή Καμάρες, στη Λάρνακα, σημειώθηκαν εκρήξεις σε ηλεκτρικές συσκευές που καταστράφηκαν (κάηκαν).

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Κώστας Γαβριηλίδης κληθείς από το ΚΥΠΕ να αναφέρει τι συνέβη, περιορίστηκε να πει ότι υπήρξε παραβίαση υποσταθμού της ΑΗΚ.

Εξήγησε

ότι άγνωστοι έσπασαν την πόρτα του υποσταθμού μπήκαν μέσα και έκλεψαν τη γείωση του υποσταθμού και τον ουδέτερο. Πρόσθεσε ότι η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία.

Ο κ. Γαβριηλίδης τόνισε ότι η ενέργεια αυτή ήταν άκρως επικίνδυνη ενέργεια έθεσε σε θανάσιμο κίνδυνο την ζωή των διαρρηκτών.

Υπενθύμισε ότι υπήρξε παρόμοιο περιστατικό προ μερικών μηνών στην Αγία Νάπα, και ότι σε αυτή την περίπτωση ο δράστης κτυπήθηκε από ρεύμα και κατέληξε στο νοσοκομείο Παραλιμνίου με εγκαύματα, πριν προλάβει να κλέψει οτιδήποτε.

Καταλήγοντας ο κ. Γαβριηλίδης απηύθυνε έκκληση προς τον κόσμο όταν διαπιστώνει ύποπτες κινήσεις είτε στους επίγειους υποσταθμούς της ΑΗΚ, είτε στο εναέριο δίκτυο να προβαίνει σε καταγγελία στην Αστυνομία ή στην ΑΗΚ.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε ότι χθες το πρωί εκπρόσωπος της Αρχής Ηλεκτρισμού κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι κάποιο άτομο μπήκε στον υποσταθμό της ΑΗΚ στην περιοχή Cineplex και έκλεψε τη γείωση.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι το ΤΑΕ Λάρνακας εξετάζει την υπόθεση και διεξάγει έρευνες στα νοσοκομεία και κλινικές.

Keywords
Τυχαία Θέματα