Διαμαρτυρήθηκαν οι Βρετανοί για τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα

10:42 2/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Πορεία διαμαρτυρίας, χθες Πρωτομαγιά, πραγματοποίησε στην κατεχόμενη Λευκωσία ομάδα Βρετανών οι οποίοι αγόρασαν σπίτια στα κατεχόμενα από την εταιρεία «Aga Developments», της οποίας ένας από τους συνέταιρους είναι ο Gary Robb, που εκτίει ποινή στις Κεντρικές Φυλακές της Κυπριακής Δημοκρατίας για υπόθεση σφετερισμού ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Κίπρις, οι Βρετανοί κινδυνεύουν τώρα να

χάσουν τις περιουσίες και χθες κάλεσαν την «κυβέρνηση» να παρέμβει και να εμποδίσει τον πλειστηριασμό τεσσάρων κατοικιών τους, που αναμένεται να γίνει στις 6 Μαΐου.

Οι διαμαρτυρόμενοι συμμετείχαν στο χθεσινό συλλαλητήριο που διοργάνωσαν 36 συντεχνίες και μη κυβερνητικές οργανώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά, κρατώντας πανό στα αγγλικά που ανέγραφαν «Τα θύματα περιουσιών απαιτούν δικαιοσύνη. Σταματήστε τον εκβιασμό στην βόρεια Κύπρο. Ποιος νοιάζεται; Σταματήστε τον πλειστηριασμό της 6ης Μαΐου».

Η Βρετανίδα Pauline Reed ανέφερε ότι έμαθαν τυχαία ότι γίνονται σκέψεις για να σταματήσει ο πλειστηριασμός και να οριστεί νέα ημερομηνία. Αποτάθηκαν, πρόσθεσε, στον «υπουργό εσωτερικών», Ναζίμ Τσαβούσογλου για βοήθεια, όμως δεν πήραν θετική απάντηση. Υπάρχουν, συνέχισε, ακόμη 900 παρόμοιες περιπτώσεις κατοικιών, οι οποίες θα πωληθούν με πλειστηριασμό την χρονική περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2012 και μεταξύ των θυμάτων των περιουσιών αυτών υπάρχουν και Τ/κ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Βολκάν, στη χθεσινή πορεία για την εργατική Πρωτομαγιά συμμετείχαν και οπαδοί του φιλοκουρδικού κόμματος ΡΚΚ, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα όπως ”Όλοι μας είμαστε Οτσαλάν”, ”Το Κουρδιστάν θα είναι ο τάφος του φασισμού”, ”Μεγάλος ηγέτης ο Οτσαλάν”. Τα πανό ήταν γραμμένη στην κουρδική γλώσσα, σημειώνεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα