Διαμαρτυρία για επεισόδιο σεξουαλικής παρενόχλησης σε «δημόσια υπηρεσία»

12:16 14/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο» για επεισόδιο σεξουαλικής παρενόχλησης γυναίκας στον εργασιακό της χώρο, πραγματοποίησαν χθες γυναικείες οργανώσεις.

Σύμφωνα με την Αφρίκα, το γεγονός αφορούσε γυναίκα «δημόσιο υπάλληλο», η οποία παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από υψηλόβαθμο συνάδελφό της και είχε δει το φως της δημοσιότητας. Οι γυναικείες οργανώσεις που προέβησαν σε διαμαρτυρία ζήτησαν την άμεση διερεύνηση του περιστατικού, τονίζοντας ότι αν αυτή δεν αρχίσει θα θεωρήσουν υπεύθυνους όλους τους «κρατικούς θεσμούς». Έκαναν επίσης έκκληση για αντίσταση στην σεξουαλική παρενόχληση, ζητώντας από τον «δημόσιο» και ιδιωτικό τομέα στα κατεχόμενα να υιοθετήσει την αρχή της μηδενικής ανοχής ενάντια σε τέτοια φαινόμενα.

Στο μεταξύ, όπως γράφει σήμερα ο τ/κ Τύπος, εκδήλωση κατά της βίας έναντι των γυναικών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην κατεχόμενη Λευκωσία με μια ιδιαιτερότητα, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει χορό.

Η «ένωση γιατρών», μη κυβερνητικές οργανώσεις, γυναικείες οργανώσεις κομμάτων και συντεχνίες κάλεσαν τον κόσμο να συμμετάσχει στην εκδήλωση μπροστά σε εστιατόρια στο κατεχόμενο Κιόνελι με σύνθημα «Η επανάσταση χορού 1 δις γυναικών» και «Η παραβίαση των δικαιωμάτων 1 δις γυναικών είναι απάνθρωπη». Τέτοιες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα παγκόσμια κάτω από το κεντρικό σύνθημα «One Billion Rising» που αφορά τον αριθμό των γυναικών που εκτιμάται ότι πέφτουν θύματα βίας κάθε μέρα.

Αναφέρεται επίσης ότι σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε το 2007 στα κατεχόμενα, οι γυναίκες που θα δεχθούν έστω μία φορά στη ζωή τους σεξουαλική επίθεση φθάνουν το 29,6%, οι γυναίκες που θα δεχθούν έστω μία φορά φυσική βία το 74,7% και αυτές που θα δεχθούν έστω μία φορά στη ζωή τους ψυχολογική βία το 86,3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα