Διάκριση Πανεπιστημίου Κύπρου από Ευρωπαϊκή Επιτροπή

09:37 19/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Με το λογότυπο «HR Excellence in Research» διακρίθηκε το Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΠΚ) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με ανακοίνωση του.

Οπως αναφέρεται «το ΠΚ πιστό στη δέσμευση της ακαδημαϊκής, ερευνητικής και διοικητικής αριστείας, αποτελεί το πρώτο Πανεπιστήμιο στην Κύπρο, αλλά και στην Ελλάδα που στο οποίο απονέμεται αυτή η σπουδαία διάκριση».

Σημειώνεται

ότι το ΠΚ έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Χάρτα του Ερευνητή, που περιλαμβάνει βασικές αρχές που αφορούν τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των ερευνητών και των ερευνητικών οργανισμών με βασικότερο στόχο την ενίσχυση της κινητικότητας και της ποιοτικής έρευνας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο πλαίσιο αυτό, μετά και από συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες της ad hoc Επιτροπής του έργου με τίτλο “HRS4R”, που λειτούργησε υπό την προεδρία του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθηγητή Αθανάσιου Γαγάτση, ανέπτυξε ένα στρατηγικό πλάνο δράσης, για θέματα ανθρώπινου δυναμικού για τους ερευνητές με βάση την Ευρωπαϊκή Χάρτα του Ερευνητή.

«Το λογότυπο “HR Excellence in Research” αποτελεί μια σημαντική διάκριση για το ΠΚ, η οποία δίνει νέα ώθηση στην προσέλκυση χρηματοδοτήσεων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ενισχύοντας παράλληλα την ποιότητα της έρευνας που διεξάγεται στο ίδρυμα», αναφέρεται τέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα