Διακινούσε βιάγκρα-μαϊμού μέσω Ίντερνετ

11:53 13/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Προωθούσε μέσω διαδικτύου επικίνδυνα γενόσημα του viagra, προερχόμενα από την Ασία 35χρονος άνδρας, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη, αφού εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του, η αστυνομία εντόπισε

366 δισκία, τα οποία δεν είναι εγκεκριμένα να κυκλοφορούν στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον έλεγχο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).

Ο 35χρονος διαφήμιζε και προωθούσε τα επικίνδυνα χάπια μέσω ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) ιδιοκτησίας του, στη Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία, για παράνομη διακίνηση και διάθεση μέσω διαδικτύου, φαρμακευτικών προϊόντων μη εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από την αστυνομία ξεκίνησε κατόπιν καταγγελίας στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, τα ψηφιακά ίχνη του 35χρονου εντοπίστηκαν από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και διαπιστώθηκε πως ο κατηγορούμενος διαφήμιζε μέσω Ίντερνετ και προωθούσε από το ηλεκτρονικό κατάστημα γενόσημα φάρμακα, προέλευσης κυρίως , από ασιατικές χώρες, που δήθεν ενισχύουν την ανδρική στυτική δυσλειτουργία. Τα συγκεκριμένα δισκία θα αποσταλούν στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία του κράτους για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ παράλληλα θα διενεργηθεί φορολογικός έλεγχος στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα