Δέσμευση Μέρκελ για πολιτική ένωση στην Ευρώπη

10:59 7/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε την Πέμπτη ότι θα εργαστεί προς μια πολιτική ένωση στην Ευρώπη με πρόθυμες χώρες εταίρους, ακόμη και αν αυτό θα σημαίνει προσέγγιση δύο ταχυτήτων.

”Χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη … ένα ενοποιημένο προϋπολογισμό… και χρειαζόμαστε μια πολιτική ένωση πρώτα απ ‘όλα”, είπε η κ. Μέρκελ στην γερμανική

δημόσια τηλεόραση.

”Πρέπει σταδιακά να παραχωρήσουμε αρμοδιότητες στην Ευρώπη”, πρόσθεσε.

Η Γερμανίδα ηγέτης, η οποία έχει επικριθεί για τη σθεναρή αντίθεση σε ορισμένες προτάσεις για την επίλυση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, πρόσθεσε: ”Δεν πρέπει να παραμείνουμε ακίνητοι, επειδή μια χώρα ή μια άλλη δεν θέλει να ακολουθήσει ακόμη”.

Την Τετάρτη, η κ. Μέρκελ συζήτησε την κρίση χρέους με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον Ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στην τελευταία από μια σειρά τηλεφωνικών επικοινωνιών με ηγέτες παγκοσμίως.

Οι ηγέτες βρίσκονται υπό έντονη πίεση από τους πληθυσμούς τους για να αναλάβουν δράση στη σύνοδο Κορυφής το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου ώστε να τερματιστεί η διετής κρίση χρέους.

Ομως, η κ. Μέρκελ είπε στην γερμανική τηλεόραση ότι δεν μπορούν να λυθούν όλα τα προβλήματα της Ευρωζώνης σε μια σύνοδο κορυφής.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος είπε ότι δεν πιστεύει ”ότι μία σύνοδος κορυφής είναι σε θέση να τα επιλύσει όλα μονομιάς”.

Keywords
Τυχαία Θέματα