Δέσμευση Μαλά για αύξηση κονδυλίων για την έρευνα κατά 40 εκ. από το 2014

13:43 29/1/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η πολιτική των περικοπών των κονδυλιών για την έρευνα δεν έχει βοηθήσει την Κύπρο και πρέπει να αλλάξει, δήλωσε σήμερα ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς, δεσμευόμενος ότι αν εκλεγεί στο ύπατο αξίωμα του κράτους από την 1η Ιανουαρίου του 2014, τα κονδύλια για την καινοτομία και την έρευνα θα είναι αυξημένα κατά 40 εκ. ευρώ περίπου.

Σε δηλώσεις του μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής και νωρίτερα στο Ιδρυμα

Προώθησης Ερευνας, είπε πως «μια σύγχρονη κοινωνία, την οποία ευελπιστώ να δημιουργήσω στην Κύπρο, θα πρέπει να εδράζεται και στην ανάπτυξη της καινοτομίας και της έρευνας», προσθέτοντας ότι η ίδια η ΕΕ υποστηρίζει ότι για να μπορέσει να μετατραπεί σε μια ανταγωνιστική οικονομία πρέπει να ενισχύσει την καινοτομία και την έρευνα.

«Δεν πιστεύω ότι το οικονομικό μοντέλο της λιτότητας και των περικοπών είναι εκείνο, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες μια σύγχρονης κοινωνίας, για αυτό και δεσμεύτηκα ότι στη δική μου διακυβέρνηση από 1/1/2014 θα διατεθούν περίπου 40 και πλέον εκ. ευρώ περισσότερα για την έρευνα, τα οποία θα κατανεμηθούν σε προγράμματα αριστείας, προγράμματα μεγάλης διάρκειας έτσι ώστε αυτοί οι οργανισμοί να μπορούν να προγραμματίζουν, να μπορούν να σχεδιάζουν, να μπορούν να δίνουν τη δυνατότητα σε νέα παιδιά να δραστηριοποιηθούν στην καινοτομία πάνω σε επαγγελματική και μακροχρόνια βάση», είπε.

Ο κ. Μαλάς, καταλήγοντας ανέφερε πως «η λογική της ψιλής βροχούλας, η λογική των περικοπών, η λογική του πολυτεμαχισμού των κονδυλιών για την έρευνα δεν έχουν βοηθήσει τη χώρα μας και σίγουρα αυτό πρέπει να αλλάξει».

Keywords
Τυχαία Θέματα