ΔΕΟΚ: Ο Μαντέλα ήταν θερμός υποστηρικτής του αγώνα της Κύπρου

11:55 6/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Νέλσον Μαντέλα με την ιδιαίτερη σχέση που ανέπτυξε και τη στήριξη που είχε στον απελευθερωτικό αγώνα της Νοτίου Αφρικής ενάντια στο ‘απαρτχάιντ’ διατήρησε ισχυρούς δεσμούς με την Κύπρο της οποίας ήταν θερμός υποστηρικτής στο δίκαιο αντικατοχικό αγώνα της ενάντια στην Τουρκία, αναφέρει η ΔΕΟΚ.

Σε ανακοίνωση της για τον θάνατο Νέλσον Μαντέλα,

η ΔΕΟΚ αναφέρει ότι ο άνθρωπος προσωποποίηση του αγώνα του Νότιου Αφρικάνικου λαού για αυτοδιάθεση, δημοκρατία, ελευθερία εγκατάλειψε χθες τα εγκόσμια και προσθέτει ότι η ανθρωπότητα και η Νότια Αφρική είναι φτωχότερη.

«Ο άνθρωπος που ενέπνευσε με τη ζωή και το έργο του δισεκατομμύρια ανθρώπων ανά το παγκόσμιο ο Νέλσων Μαντέλα από χθες κατατάχθηκε στην αέναη αιωνιότητα», προσθέτει.

Σύμβολο, αναφέρει η ΔΕΟΚ, φιλειρηνικού, δημοκράτη αγωνιστή της ελευθερίας και υπόδειγμα ανθρώπου που παρόλα τον λάτρεψε ο δικός του λαός, και όχι μόνο, έδειξε με τις πράξεις και το παράδειγμα του στη μία και μοναδική Προεδρική θητεία, αρνούμενος δεύτερη, ότι η συμφιλίωση, η σύμπνοια και η ενότητα ακόμα και ύστερα από μακρύ διχαστικό απελευθερωτικό αγώνα είναι η μόνη οδός για μια κοινωνία και πολιτεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα