«Δεν θα πέσει η κυβέρνηση για την ΕΡΤ» δηλώνει ο Σ. Κεδίκογλου

21:50 16/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Δεν θα πέσει η κυβέρνηση εξαιτίας της ΕΡΤ, τονίζει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

«Θα βρεθεί κοινή γλώσσα με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση» σημειώνει και επισημαίνει ότι «ο πρωθυπουργός έχει τονίσει επανειλημμένα ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει τη θητεία της».

Ερωτηθείς για το πότε θα ανοίξει

η ΝΕΡΙΤ, δηλώνει ότι «πολύ σύντομα θα παρουσιαστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα».

Αναφορικά με ενδεχόμενα λουκέτα και σε άλλους οργανισμούς, ξεκαθαρίζει ότι «η περίπτωση της ΕΡΤ είναι αρκετά ιδιαίτερη δεν υπάρχει ανάλογή της» και κληθείς να σχολιάσει αν η κίνηση ήταν απόφαση απελπισίας της κυβέρνησης, αποκαλύπτει: «Η απόφαση είχε ληφθεί νωρίτερα και ανακοινώθηκε την περασμένη Τρίτη γιατί έπρεπε να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των μαθητών στα γενικά μαθήματα».

«Έπρεπε να γίνει η επανεκκίνηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη, πλήρως ανταποδοτική, κατοχυρωμένα ανεξάρτητη, σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση» δηλώνει.

Απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με καταγγελίες εργαζομένων της ΕΤ3 ότι και ο ίδιος έκανε προσλήψεις, υποστήριξε: «Οι συγκεκριμένες προσλήψεις αφορούσαν διαδικασίες ανανέωσης συμβάσεων που είχαν αποφασιστεί πριν αναλάβει η κυβέρνηση και με παρέμβαση της ΕΣΗΕΜ-Θ μού ζητήθηκε η επικύρωσή τους. Είναι προφανές ότι δεν είχα καμία σχέση». Για τις προσλήψεις της Αθήνας, είπε: «Υπήρχαν αντικαταστάσεις σε συμβούλους και σε προσωπικό ειδικών και πάντως ο αριθμός τους περιορίστηκε».

Keywords
Τυχαία Θέματα