Δεν είναι όλοι οι Ελληνες φοροφυγάδες, λέει ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν

16:47 29/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα είναι μάστιγα, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, ο οποίος, ωστόσο, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, διευκρίνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θεωρεί όλους τους Ελληνες φοροφυγάδες.

Η παραπάνω τοποθέτηση του Αμαντέο Αλταφάζ, εκπροσώπου του Αντιπροέδρου της Κομισιόν Ολι Ρεν,

έγινε απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων σχετικά με τις δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ, και τον ισχυρισμό της ότι οι Ελληνες πρέπει να πληρώνουν όλους τους φόρους που τους αναλογούν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί μια από τις βασικές συνιστώσες τους πρωτοκόλλου συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της (χώρες Ευρωζώνης-ΔΝΤ). Είναι πρωταρχικής σημασίας το πρόγραμμα της νέας δανειακής σύμβασης να εφαρμοστεί στο σύνολό του από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες της 17ης Ιουνίου, τόνισε, προσθέτοντας ότι το πρόγραμμα είναι κατ’ αρχήν χρήσιμο για τον ίδιο τον ελληνικό λαό, ώστε να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, που αποτελεί βασικό πρόβλημα στη διαχείριση των δημόσιων οικονομικών.

Ερωτηθείς εάν η Επιτροπή συμφωνεί με τους ισχυρισμούς της κ. Λαγκάρντ, η οποία στην ουσία θεωρεί ότι όλοι οι Ελληνες είναι φοροφυγάδες, ο εκπρόσωπος απάντησε μονολεκτικά: «Οχι».

Keywords
Τυχαία Θέματα