Δεν απομονωθήκαμε ως Κυπριακή Δημοκρατία

10:02 8/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαϊδης δήλωσε ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) «στην αδυναμία του να βρει τεκμήρια για να ασκήσει κριτική στην εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης, πιάνεται από τις απόψεις λειτουργών του Υπουργείου Εξωτερικών, θεωρώντας τις ως θέσφατο».

Σε δήλωσή του που εκδόθηκε χθες, ο κ. Λουκαϊδης είπε ότι ο ΔΗΣΥ «χωρίς καθόλου να αναφέρεται στην ουσία ενός ήσσονος σημασίας ζητήματος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δήθεν απομονωθήκαμε».

Ο

κ. Λουκαϊδης υπενθύμισε στο ΔΗΣΥ «ότι βιώσαμε επί δικής του διακυβέρνησης μια από τις χειρότερες περιόδους διεθνούς απομόνωσης με το φιάσκο των S300, στην περίοδο μάλιστα που ακολουθείτο μια μονοδιάστατα προσανατολισμένη πολιτική προς τους Αγγλοαμερικάνους».

Αντίθετα, αναφέρει ο κ. Λουκαϊδης, «επί των ημερών αυτής της κυβέρνησης, τα ίδια τα γεγονότα αποδεικνύουν τη δημιουργία ενός ισχυρού πλέγματος συμμαχιών στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι «η ολόπλευρη στήριξη που είχαμε στην άσκηση των δικαιωμάτων μας στην κυπριακή ΑΟΖ, οι επισκέψεις για πρώτη φορά τόσο πολλών αρχηγών σημαντικών κρατών, οι άριστες σχέσεις με αξιωματούχους της ΕΕ και οι ισχυρές αναφορές για το Κυπριακό σε αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι μόνο κάποια ενδεικτικά τεκμήρια της αλήθειας για τα αποτελέσματα της εξωτερικής μας πολιτικής».

Keywords
Τυχαία Θέματα