Δεύτερη νύχτα διαμαρτυριών με 50.000 διαδηλωτές στο Σάο Πάολο

11:22 19/6/2013 - Πηγή: OnlyCY

Περίπου 50.000 Βραζιλιάνοι διαδήλωσαν και πάλιν χθες βράδυ στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας, όπου η Πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ συνομίλησε, στη διάρκεια μιας επίσκεψης-αστραπή, με τον πολιτικό μέντορά της, τον πρώην Πρόεδρο Λούλα, την επομένη των ιστορικών διαδηλώσεων που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα.

Μια ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά σε ένα όχημα αναμεταδόσεων του τηλεοπτικού καναλιού TV Record και σε ένα τραπεζικό κατάστημα κοντά στο Δημαρχείο.

Προηγουμένως, διαδηλωτές

είχαν σπάσει τις βιτρίνες ενός κτιρίου και η Αστυνομία είχε αποσυρθεί μέσα σε αυτό, ενώ οι διαδηλωτές είχαν επιχειρήσει επίσης να μπουν μέσα στο Δημαρχείο, αλλά οι αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας περιορισμένη χρήση δακρυγόνων. Καταστήματα λεηλατήθηκαν και συνθήματα γράφτηκαν στην προσφάτως ανακαινισμένη πρόσοψη της Όπερας.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης σε περίπου τριάντα μικρότερες πόλεις, όπως το Σάο Γκονσάλο κοντά στο Ρίο, όπου διαδήλωσαν 5.000 άνθρωποι, στο Ζουαζέιρο ντο Νόρτε της βορειοανατολικής Βραζιλίας, όπου 8.000 διαδηλωτές εμπόδισαν το Δήμαρχο της πόλης να βγει από ένα τραπεζικό κατάστημα.

Επίσης, στις πόλεις Μανάους, Φλοριανόπολις και στο Μπέλο Οριζόντε υπήρξε διαδήλωση κάτω από την επίβλεψη ισχυρής αστυνομικής παρουσίας.

Η Πρόεδρος Ρούσεφ είχε υποσχεθεί το πρωί από τη Μπραζίλια ότι θα “ακούσει προσεκτικά” τις θεμιτές διεκδικήσεις των 250.000 διαδηλωτών που βγήκαν τη Δευτέρα στους δρόμους των μεγάλων πόλεων της χώρας, την ώρα που διεξάγεται το Κύπελλο Συνομοσπονδιών και ένα έτος πριν τη διεξαγωγή του Μουντιάλ-2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα