Δεύτερη ακαδημαϊκή χρονιά για τη Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου

11:16 24/9/2013 - Πηγή: OnlyCY

Στη δεύτερη της ακαδημαϊκή χρονιά εισέρχεται η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (ΣΜΙΚ), του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ), η οποία υποδέχθηκε χθες τους φοιτητές της σε μίαν εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας δόθηκαν αναλυτικές πληροφορίες για όλα τα θέματα που τους αφορούν και ξεναγήθηκαν στις εργαστηριακές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου.

Το ΙΝΓΚ, όπως αναφέρει σημερινή του ανακοίνωση, αναγνωρίζεται ως το πιο ανεπτυγμένο ακαδημαϊκό κέντρο στον

τομέα της υγείας στην Κύπρο και αναβαθμίσθηκε στο χώρο της εκπαίδευσης και της έρευνας με τα μεταπτυχιακά προγράμματα της ΣΜΙΚ.

Τα οφέλη που προκύπτουν με τη δημιουργία της Σχολής είναι πολύπλευρα για το ΙΝΓΚ αλλά και για την κοινωνία της Κύπρου ως σύνολο, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Οι φοιτητές της ΣΜΙΚ επιλέχθηκαν μετά από αναλυτική και απαιτητική διαδικασία και θα παρακολουθήσουν ένα από τα δυο προγράμματα “Μοριακής Ιατρικής” και “Ιατρικής Γενετικής” σε επίπεδο Μάστερ ή Διδακτορικό που προσφέρει η ΣΜΙΚ.

Τα καινοτόμα αυτά προγράμματα, καλύπτουν ένα πλατύ φάσμα από ενδιαφέρουσες πτυχές αυτών των επιστημών και είναι δομημένα έτσι ώστε οι φοιτητές να λαμβάνουν θεωρητικές εξειδικευμένες γνώσεις μέσω των μαθημάτων και να εκπονούν τις ερευνητικές τους διατριβές μέσα στα άριστα εξοπλισμένα εργαστήρια του ΙΝΓΚ, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση.

Ο μοναδικός συνδυασμός στο ΙΝΓΚ της έρευνας και της εφαρμογής των αποτελεσμάτων της πάνω στους ασθενείς δίδει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στους φοιτητές της ΣΜΙΚ, που θα μπορούν να κατανοήσουν και να εργασθούν για την έρευνα προς την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών.

Μιλώντας για τη ΣΜΙΚ, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής της Σχολής, καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής τη χαρακτήρισε ως μίαν από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εξελίξεις του ΙΝΓΚ, με στόχο να καταστεί ένα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό και ερευνητικό ακαδημαϊκό ίδρυμα με διεθνή εμβέλεια που να συμβάλει καταλυτικά στην προαγωγή της βιοϊατρικής επιστήμης με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Απευθυνόμενος στους φοιτητές κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής, ο Κοσμήτορας της Σχολής, καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού ανέφερε πως η ΣΜΙΚ θα συμβάλει στο τρίπτυχο των δραστηριοτήτων του ΙΝΓΚ, δηλαδή Υπηρεσίες, Έρευνα, Εκπαίδευση, σημειώνοντας πως στόχος είναι η ΣΜΙΚ να δημιουργήσει τους επιστήμονες που χρειάζεται η Κύπρος για το μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα