Δευτέρα πρωί η συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου

20:56 24/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου έχει προγραμματισθεί για τις 11.30 το πρωί της προσεχούς Δευτέρας, 31 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι την Πέμπτη το πρωί, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ θα δώσει

διάσκεψη Τύπου, στο Λήδρα Πάλας.

Στο μεταξύ, ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης μεταβαίνει την Τετάρτη στις ΗΠΑ, όπου θα έχει επαφές στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Μαυρογιάννης προγραμματίζει επίσης επίσκεψη στην Ουάσιγκτον αρχές Απριλίου για επαφές με την αμερικανική κυβέρνηση, ενώ αναμένεται να μιλήσει και σε δεξαμενή σκέψης.

Η σημερινή, τέταρτη, συνάντηση των δύο διαπραγματευτών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι άρχισε στις 4 το απόγευμα, και όχι το πρωί, λόγω της τέλεσης το πρωί της κηδείας του Υπουργού Άμυνας, Τάσου Μητσόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η συνάντηση διήρκεσε 2 ώρες και συνεχίστηκε η σε βάθος συζήτηση. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Επόμενη συνάντηση των διαπραγματευτών δεν έχει ορισθεί, καθώς ακολουθεί η συνάντηση των ηγετών την ερχόμενη Δευτέρα.

Να σημειωθεί ότι στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Τ/κ διαπραγματευτής ανακοινώνοντας χθες την αναβολή για το απόγευμα της σημερινής συνάντησής του με τον κ. Μαυρογιάννη, εξέφρασε στα αγγλικά και τούρκικα τα συλλυπητήριά του για τον ξαφνικό χαμό του κ. Μητσόπουλου.

Keywords
Τυχαία Θέματα