Δεχτήκαμε ένα μεγάλο χαστούκι, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Εταιρειών

11:17 19/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα σε ό,τι αφορά τον αντίκτυπο της απόφασης του Eurogroup στις εργασίες των εγγεγραμμένων εταιρειών στην Κύπρο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Έφορος Εταιρειών και Επίσημος Παραλήπτης Σπύρος Κόκκινος.

Ο κ. Κόκκινος είπε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στατιστικά στοιχεία που να δείχνουν ποια είναι η κατάσταση σε σχέση με τις εταιρείες, προσθέτοντας ότι κάποια στοιχεία θα μπορούν

να συγκεντρωθούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, οπόταν θα μπορεί να γίνει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

«Είναι πολύ νωρίς για να υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που να αφορούν την εγγραφή νέων εταιρειών και τις όποιες αλλαγές ενδεχομένως να γίνουν σε σχέση με υφιστάμενες εταιρείες, όπως η αλλαγή διευθυντών, μετόχων, αυξήσεις και μειώσεις κεφαλαίου, αλλαγή ονόματος», είπε.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων, ο κ. Κόκκινος είπε ότι η απόφαση του Eurogroup αποτελεί ένα «κτύπημα» για την Κύπρο και σημείωσε ότι όποια και αν είναι η απόφαση της Βουλής έχει ήδη γίνει «ένα μεγάλο κακό».
Αναπόφευκτα, πρόσθεσε, η απόφαση θα προκαλέσει ένα πολύ σοβαρό προβληματισμό στους επενδυτές για το κατά πόσον θα πρέπει θα συνεχίσουν να διατηρούν τις καταθέσεις τους στην Κύπρο.

Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητα του ότι η Βουλή και ο κάθε ένας βουλευτής χωριστά θα προβληματιστούν πάρα πολύ για το εάν θα πρέπει να στηρίξουν ή να απορρίψουν την εν λόγω απόφαση.

«Όποια και αν είναι η τελική απόφαση , το γεγονός παραμένει ότι δεχτήκαμε ένα μεγάλο χαστούκι», είπε και ευχήθηκε, τέλος, η απόφαση που θα ληφθεί να έχει τις λιγότερο οδυνηρές συνέπειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα