Χρονοδιάγραμμα για τις συνομιλίες αμέσως μετά τις Προεδρικές θέλει ο Έρογλου

19:26 8/8/2012 - Πηγή: OnlyCY
Από το 1878 που η Κύπρος πέρασε στα χέρια των Άγγλων η μάχη στα Κόκκινα είναι χωρίς αμφιβολία από τις πιο κρίσιμες στροφές στον αγώνα των Τ/κ, δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου μιλώντας κατά την τελετή που έγινε στο θύλακα των Κοκκίνων σήμερα, με την συμπλήρωση 48 χρόνων από τον βομβαρδισμό της περιοχής της Τυλληρίας από την τουρκική αεροπορία με βόμβες ναπάλμ τον Αύγουστο του 1964.

Ο Τ/κ ηγέτης μετέβη εκεί με ελικόπτερο. Στην τελετή πήραν μέρος ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κιουτσιούκ, ο «πρόεδρος» της ψευδοβουλής,

Χασάν Μποζέρ, ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο «πρέσβης» της Τουρκίας στα κατεχόμενα, Χαλίλ Ιμπραχίμ Ακτσιά, αρχηγοί τ/κ κομμάτων, άλλοι πολιτικοί, η ηγεσία του κατοχικού στρατού και άλλοι. Στην ομιλία του ο κ. Ερογλου ανέφερε ότι αμέσως μετά τις Προεδρικές εκλογές  τον Φεβρουάριο του 2013 εάν υπάρξει μια συμφωνία θα φανεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα. «Σε αντίθετη περίπτωση εμείς θα προβούμε σε βήματα».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, μιλώντας για την σημασία της «επετείου» ο κ. Ερογλου είπε πως το μήνυμα είναι να δείξει σε όλο τον κόσμο ότι οι Τ/κ δεν θα υποταχθούν στην επιθετικότητα Ελλήνων – Ε/κ ακόμα και κάτω από τους πιο δύσκολους όρους. Η μάχη των Κοκκίνων, συνέχισε, έδειξε επίσης τον στρατιωτικό αγώνα των έμπρακτων εγγυήσεων της Τουρκίας. Σε όλους, είπε, στις οικογένειες, τους νέους, τους θεσμούς, τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να περιγραφεί και να γίνει αντιληπτή σωστά η ιστορία.

Μιλώντας για το Κυπριακό ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι για να βρεθεί μια βιώσιμη και δίκαιη λύση το συντομότερο που θα βασίζεται στις πραγματικότητες, η τ/κ πλευρά επέδειξε το απαραίτητο θάρρος. «Αλλά λόγω της στάσης της ε/κ πλευράς δεν μπορέσαμε να φτάσουμε κάπου».

Με την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία, προστέθηκε ένα ακόμη λάθος στα λάθη – υποστήριξε – ισχυριζόμενος ότι για ακόμη μια φορά επιβραβεύονται και ενθαρρύνονται οι Ε/κ που κάνουν τα πάντα για την μη λύση και να μην επιτευχθεί πρόοδος. «Εάν προχωρήσουμε με αυτό τον τρόπο, δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε σε συμφωνία».

Είναι αποφασισμένοι με την Τουρκία, συνέχισε, και δεν θα επιτρέψουν να κρατείται άλλο σε αβεβαιότητα ο τ/κ «λαός». «Αμέσως μετά τις ε/κ εκλογές τι θα γίνει και εάν υπάρξει μια συμφωνία, θα διαφανεί σε σύντομο διάστημα και ένα χρονοδιάγραμμα θα τεθεί. Σε αντίθετη περίπτωση έχουμε και εμείς βήματα που θα κάνουμε». Οι ήρωες των Κοκκίνων – όπως είπε –καλούν την ε/κ πλευρά για μια βιώσιμη, δίκαιη λύση, βασιζόμενη στις πραγματικότητες, προσθέτοντας ότι «πρέπει να ξέρουν ότι ο τ/κ λαός δεν πρόκειται να κάνει πίσω από την διοίκησή του και ν’ απορρίψει τα εδάφη του».

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης ο «πρόεδρος» του «συνδέσμου ηρώων Κοκκίνων», Κουτλάι Κετσό και ο «δήμαρχος» των νέων Κοκκίνων, Οζάι Οϊκούν.

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα